Je huis is dus een stuk minder brandveilig dan vroeger

Warning: lees dit voordat je nieuw meubilair koopt…

Denk je erover om nieuw meubilair te kopen, let dan goed op van welk materiaal het is gemaakt. Je leven kan er van afhangen. Volgens nieuwe research heb je namelijk minder tijd om te ontsnappen bij brand dan dertig jaar geleden, en dat komt door het nieuwe meubilair in je huis.

Een onderzoek van de Today Show ontdekte dat meubilair gemaakt van synthetische stoffen en andere synthetische materialen sneller branden dan ouder meubilair van echt hout en natuurlijke stoffen. Een test wees uit dat een kussen in een ouderwetse kamer een paar minuten brandde voordat de vlammen oversloegen naar de bank. In dezelfde situatie stonden de vlammen al aan het plafond binnen drie minuten in de nieuw ingerichte kamer.

Advertisement - Continue Reading Below

Maar, voordat je gaat panikeren: als je in een nieuw gebouwd huis woont, betekent dat dat je huis zélf wel veiliger is voor brand. En, de American Home Furnishings Alliance meldt in een verklaring dat polyurethaanschuim, een veelvoorkomend materiaal in nieuw meubilair, een van de veiligste materialen is als het aankomt op smeulende brandhaarden, zoals sigaretten. En over het algemeen is het aantal branden waar gestoffeerd meubilair bij betrokken is gedaald over de afgelopen jaren, dankzij minder rokers, minder brandgevaarlijke sigaretten en zwaardere eisen voor meubilair.

More From Interieur Nieuws
20 articles
Wat?! Dit Schotse eiland is te koop voor €280.000
Interieurblunders die we allemaal hebben gemaakt
Deze kleur beddengoed kun je beter niet hebben
6 x ELLE Decoration + een Jokjor lamp cadeau
Huis verkopen? Vermijd deze kleuren

Volgens het Amerikaanse Rode Kruis heb je bij een brand in huis slechts twee minuten om te ontsnappen. Dus, in plaats van het verzamelen van je dierbare spullen, kun je beter maken dat je wegkomt, weg blijven en hulp inschakelen. En om brand in huis te voorkomen, installeer je op iedere verdieping van je huis brandmelders, die je eens per maand test. Toch een beetje angstig? Het Rode Kruis heeft zelfs een brandoefening voor je.

Bron: ELLE Decor 

 

Zijn dure hotels eigenlijk schoner dan goedkopere? >
BAH! Zo veel insecten heb jij waarschijnlijk in je huis rondlopen >