Deze 6 dingen in huis maken je vrolijker

Wetenschappelijk bewezen.

Heb je je portemonnee al meerdere malen omgekeerd voor je interieur en is je huis precies zoals jij het hebben wilt, maar word je er toch niet vrolijk van? Helaas: money can't buy you happiness. Of toch wel? Van deze zes dingen, waarvan je een deel toch wel degelijk kunt kopen, is wetenschappelijk bewezen dat je er vrolijk van wordt.

1. Een verse bos bloemen

Eindelijk! Het wetenschappelijke bewijs dat je die bos bloemen in huis écht nodig hebt. Volgens onderzoek van Rutgers word je er niet alleen vrolijk van, maar geeft het je ook levensvoldoening. Hup, naar de markt jij.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Geuren

En niet alleen dat: Association for Psychological Science bewees dat alleen de geur van bloemen je al een geluksgevoel geven. Ook Chemical Senses bewees dat geur opwekkend zou werken, in dit geval bij vanille. Bloemen en vanillegeur niet jouw ding? Er zijn gelukkig nog genoeg andere geuren die je gelukkiger maken.

3. Groene of gele muren

De Vrije Universiteit Amsterdam ontdekte dat je van deze twee kleuren het vrolijkst wordt. We raden je alleen aan er niet mee te overdrijven, want we kunnen ons er iets bij voorstellen dat een overdosis geel ook averechts kan werken.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
books
10 dingen in je slaapkamer die je nu kunt wegdoen
Productiever en creatiever worden begint bij het inrichten van je werkruimte.
Productiever en creatiever worden?
10 dingen in huis die je ongelukkig maken
Voor het donkere hoekje in jouw appartement.
Handig! Deze room divider en lichtbron ineen
blue and white bathroom with bamboo cabinets
30 eyecatching tegelideeën voor de badkamer

4. Huisdieren

Ja, die eigenwijze kat draagt óók bij aan jouw geluk. Een onderzoek gepubliceerd in Journal of Personality and Social Pschycology liet zien dat huisdieren steun bieden aan hun baasjes en hen helpen met sociale isolatie en het verbeteren van hun leven.

5. Foto's met emotionele waarde

Volgens onderzoek van de Universiteit of Portsmouth word je positief en kalm van het bladeren door oude foto's. Maak dus maar plaats voor wat mooie herinneringen op je nachtkastje, want rustig in slaap vallen en vrolijk wakker worden? Daar tekenen wij voor.

6. Minder spullen

Bij een onderzoek van UCLA werd er een hoger gehalte cortison, een stresshormoon, geconstateerd bij vrouwen met een huis met veel spullen. Less is more, dus.

In een paar stappen van een schoon huis naar een gezond huis >