Dít zijn de minst toeristische (ei)landen ter wereld

Hier weet je zeker dat je je buurman niet tegenkomt.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Van rijtjeshuis naar kasteel door Funda
Na vandaag doe je dat nooit meer.
Waarom je geen 'sorry' meer gaat zeggen voor troep
Echt, we kunnen er veel van leren.
6 dingen die mensen met een schoon huis doen

De aantrekkingskracht van sommige reisbestemmingen is dat iedereen ze wil bezoeken. Toch verslaat voor sommigen niks de landen die juist niet overspoeld worden met toeristen, waar ervaringen nog authentiek voelen en de meerderheid van de mensen die je ontmoet locals zijn.

Het vinden van deze ongerepte bestemmingen kan moeilijk zijn, helaas. Althans, tot nu dan.

De United Nations World Tourism Organization bracht onlangs de resultaten van een internationaal onderzoek naar buiten, waaruit bleek welke landen ter wereld de minste buitenlandse bezoekers krijgen.

Advertisement - Continue Reading Below

Deze bestemmingen krijgen hoogstens 1.000 tot 1.500 bezoekers per jaar over de vloer, maar, dat kan veranderen nu ze op onze radar zijn verschenen. Mogen we een aantal tripjes aanraden voordat hun populariteit stijgt? Dit zijn de vijf minst bezochte bestemmingen wereldwijd.

1. TUVALU

Op dit eiland in het zuiden van de Stille Oceaan komen maar duizend bezoekers per jaar, maar zij die de oversteek maken, worden beloond met kristalhelder water en een laag criminaliteitscijfer.

2. KIRIBATI

Slechts vijfduizend toeristen per jaar komen naar deze afgelegen eilanden – de dichtstbijzijnde bewoonde wereld, Hawaii, ligt op een indrukwekkende vijf uur afstand. Het eiland bestaat uit 33 koraalatollen, ofwel cirkelvormige koraalriffen, die gestrekt liggen over meer dan 3,4 km2 van de Stille Oceaan.

3. MONTSERRAT

Op Montserrat, een Caribisch eiland in de Kleine Antillen, komen maar zo'n zevenduizend bezoekers per jaar, terwijl het ooit toch een stuk populairder was onder Britse reizigers. Dat was tot een orkaan het eiland trof in 1989, waarop nog een vulkaanuitbarsting in 1995 volgde. Maar de prachtige stranden en helderblauwe wateren zorgen ervoor dat de populariteit alweer iets aan het stijgen is.

4. SÃO TOMÉ EN PRÍNCIPE

Het op een na kleinste land van Afrika wordt door zo'n achtduizend bezoekers per jaar bezocht. De twee eilanden zijn de ideale plek om te scubaduiken, walvis en dolfijnspotten of regenwouden te ondekken.

5. COMOROS

Comoros, een verzameling eilanden in de Indische Oceaan, is de host van maar zo'n 15.000 toeristen per jaar, maar zij die het land wel bezoeken kunnen genieten van bergen, stranden en bossen vol wilde dieren.

De volledige lijst check je op dailymail.co.uk.

Bron: ELLE Decor