Deze waanzinnige zolderloft heeft een verrassing in de slaapkamer

En is het ultieme chillhuis.

Meer van Interieur Architectuur
20 articles
Dit huis is maar twee meter breed
Wat? Hier staat een kopie van de Eiffeltoren
Wow! Dit wordt de gaafste concerthal ter wereld

Toen eigenaar Tomek deze zolderruimte in het centrum van Poznán in Polen vond, was het nog een ongebruikt rommelhok voor een bedrijf. Hij besloot er zijn dromen waar te maken, een ruimte zonder grenzen. En dat is gelukt: er is buiten de muren rondom de slaapkamer niks dat je in het huis beperkt, waardoor eigenaar en gasten zich vrij door de grote, open ruimte kunnen bewegen. 

Buiten die grenzeloosheid ademt het huis ‘relaxed’: een geluidssysteem dat per gedeelte óf als geheel te bedienen is hangt door het hele huis en ook het licht en de beamer zijn te bedienen op afstand. En via de op maat gemaakte stalen trap naar de bijzondere mezzanine is niet alleen een sportschool te vinden, maar ook een hangnet om in tot rust te komen. Zo sterk, dat hij veilig is voor meerdere personen. 

Advertisement - Continue Reading Below

De renovatie, die door CUNS STUDIO werd gedaan, was ondanks dat de zolder bij aankoop in prima staat was geen makkelijk klusje. Juist omdat de zolder prima onderhouden was, was het moeilijk de authentieke details naar boven te krijgen, zoals de originele houten vloer en steunbalken, en de bakstenen muur. 

Waar het geheel wat minimalistisch oogt, zijn alle gemaakte keuzes tot in het detail doordacht. Zo is het geometrische patroon in de keuken subtiel afgeleid van het kleed in de woonkamer, dat het open karakter doorzet. Tomeks échte droom is te vinden in de intieme slaapruimte: een bad onder de wolken. Middenin de kamer staat namelijk een vrijstaande badkuip met sprookjesachtige wolkenlamp erboven. Daar zien wij onszelf ook wel wegdromen.

Fotografie: Hanna Długosz 

Fotografie: Hanna Długosz

Fotografie: Hanna Długosz

Fotografie: Hanna Długosz

Fotografie: Hanna Długosz

Fotografie: Hanna Długosz

Fotografie: Hanna Długosz

Bron: Arch Daily

Nog zo'n mooie zolder: een modern wonder onder een Parijs' dak >
Dit waanzinnige pand won de renovatie van het jaar 2015 >