Dit Noord-Koreaanse hotel is het hoogste verlaten gebouw ter wereld

En dat levert surrealistische foto’s op. 

Meer van Interieur Architectuur
20 articles
En de bouwtekeningen staan gewoon online.
Echt waar: dit huis bouw je in slechts vijf uur
Geheim appartement Eiffeltoren
Te-koop-beroemd-Frans-kasteel-waar-de-bomen-binnen-groeien
Kasteel waar bomen binnen groeien

In 1987 begonnen werklieden aan de bouw van wat het hoogste hotel ter wereld had moeten worden, in Pyongyang, Noord-Korea. 

Het karkas van het gebouw werd twee jaar later voltooid - iets achter op schema, het gebouw zou namelijk in 1989 geopend worden. In 1992, na de val van bondgenoot en voorstander de Sovjetunie, werd de bouw van het Ryugyong Hotel volledig stilgelegd. 

De wolkenkrabber van 330 meter en 105 verdiepingen hoog steekt nog altijd met kop en schouders boven de rest van de skyline van Noord-Korea’s hoofdstad uit. En niet alleen dat, het is het hoogste gebouw ter wereld dat volledig verlaten is.

Advertisement - Continue Reading Below

De hoop aangewakkerd door toenmalige leider Kim Il-Sung was om een hotel te bouwen dat het robuuste toerisme van het land zou vertegenwoordigen. Helaas werd dat het tegenovergestelde. Het lege hotel lijkt het perfecte symbool voor het geïsoleerde communistische land, vol desillusies van grandeur. Meer dan € 680 miljoen werd in het hotel gepompt, dat tegenwoordig Hotel of Doom genoemd wordt.

Ryongyong Hotel is alleen nog niet helemaal dood. Een Egyptisch bedrijf genaamd Orascom begon in 2008 opnieuw aan het project te werken, waarbij het een glazen buitenwand toevoegde aan de façade van de toren. Maar ook die constructie lijkt weer tot een einde te zijn gekomen. Recente berichten beweren dat de binnenkant van het gebouw geen leidingen heeft, geen elektriciteit en eigenlijk vrijwel niks. Het gigantische gebouw, dat eruit ziet als een raket met vleugels, is praktisch hol van binnen.

More From Interieur Architectuur
20 articles
En de bouwtekeningen staan gewoon online.
Echt waar: dit huis bouw je in slechts vijf uur
Geheim appartement Eiffeltoren
Te-koop-beroemd-Frans-kasteel-waar-de-bomen-binnen-groeien
Kasteel waar bomen binnen groeien
Hôtel Particulier Montmartre, binnenkijker, Parijs
Op vakantie naar Parijs? Dit hotel is een must-go!
Bizar maar prachtig: de ranch van Tom Ford

De prijs van het project is hoog, alhoewel er één man is die misschien kan helpen volgens The Daily Beast

‘In 2008 gokten de Zuid-Koreaans media dat het Ryugyong project nog een extra twee miljard zou kosten om de constructie af te maken en veiligheid te garanderen, wat ongeveer zeven procent is van Noord-Korea’s Bruto Nationaal Product. Misschien is Kim Jong-un, de kleinzoon van Il-Sung die een geschatte vijf miljard waard is, bereid om in zijn eigen zakken te tasten om een belofte van dertig jaar terug waar te maken.’

Fotografie: Getty
Fotografie: Getty
Fotografie: Getty
Fotografie: Getty
Bron: ELLE Decor 

 

In Azië kunnen ze er wat van: daar ligt ook 's werelds grootste spookstad >
Achter deze verlaten gevel ligt het mooiste kasteel dat je ooit hebt gezien >