Je rommelige bureau is misschien wel de reden dat je lui bent

Nee, je bent niet ziek. Misschien heb jij hierdoor wel soms stiekem geen zin in die vrijmibo…

Als je constant plannen afwijst om met vrienden af te spreken na je werk, je sportsessie last minute cancelt of bij thuiskomst toch je diner tot de deur laat bezorgen in plaats van zelf de keuken in te duiken, dan zou je rommelige bureau daar wel eens de reden voor kunnen zijn. Volgens onderzoek van Princeton University concurreert visuele rommel met het vermogen van je hersenen om op te letten, waardoor het de cognitieve functies vermoeit.

Advertisement - Continue Reading Below

Beetje in de war? Psychologiedocent Sabine Kastner legde het fenomeen uit in de Princeton Alumni Weekly: ‘Hoe meer objecten er zijn in je gezichtsveld, hoe harder de hersenen moeten werken om ze te filteren, wat er voor zorgt dat de hersenen moe worden en minder functioneren.’ Vertaling: stapels ongeordend papier of een verzameling halfgeconsumeerde koffiebekers verspreid over je bureau maken je zowel mentaal als fysiek moe.

More From Interieur Nieuws
20 articles
9 dingen in huis die je onbewust lui maken
En ze blijkt niet de enige bekendheid die dat doet.
Wat? Mariah laat haar kerstboom staan tot juni
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest
Hollands glorie.
IKEA strikt deze Nederlandse topdesigner
Dit is 'm: het beste IKEA-product aller tijden

Het goede nieuws is dat dus er een potentiële oplossing is om je wat opgewekter te laten voelen na een drukke werkdag - die helaas dus opruimen inhoudt. Maar, we weten ook dat rommel een negatieve invloed op je welzijn heeft, dus zie dit maar als nóg een reden om je werkplek wat netter te houden. 

Bron: House Beautiful

 

Hoe moet dat dan? 7 aanpassingen voor een opgefriste werkruimte >
Je bureau zegt blijkbaar ook iets over je persoonlijkheid: dit zegt-ie over jou >