Van washok naar huis: bekijk deze woning van 8m2 (!)

Over goed omgaan met kleine ruimtes gesproken.

Meer van Interieur Architectuur
20 articles
Dit huis is maar twee meter breed
Wat? Hier staat een kopie van de Eiffeltoren
Wow! Dit wordt de gaafste concerthal ter wereld

Kun jij je inbeelden om te wonen in je washok? Als je antwoord nee is, wacht dan maar eens tot je dit washok van slechts acht vierkante meter ziet, dat verbouwd is tot charmant gastenhuisje.

Het piepkleine huis, ontworpen door architecte en ontwerpster Christi Azevedo, maakt iemand die graag de benen strekt op het eerste gezicht al claustrofobisch. Totdat diegene tóch de drempel over stapt, en de binnenkant van het prachtig gerenoveerde gebouw ziet, inclusief authentieke houten balken en muren van rode bakstenen.

Advertisement - Continue Reading Below

Fotografie: Cesar Rubio

More From Interieur Architectuur
20 articles
Dit huis is maar twee meter breed
Wat? Hier staat een kopie van de Eiffeltoren
Wow! Dit wordt de gaafste concerthal ter wereld
En dit is de gelukkige stad.
Nederland krijgt een groene woontoren
En de bouwtekeningen staan gewoon online.
Echt waar: dit huis bouw je in slechts vijf uur

Fotografie: Cesar Rubio

Acevedo bedacht het idee toen ze een oude Franse wasserette binnenkwam, die te koop stond in San Francisco. Daar besloot ze het ketelhuis te veranderen in een klein (maar krachtig) gastenhuis. En wat ze deed met de beperkte ruimte, is niks minder dan extraordinair.

Fotografie: Cesar Rubio

De benedenruimte heeft een leren bank, een moderne IKEA-keuken met genoeg bergruimte en een koffietafel. Op de mezzanine vind je een badkamer met hangend toilet, een roestvrijstalen kastje, gootsteen en douche. Op de bovenste verdieping staat een tweepersoonsbed met opbergruimte boven het hoofdbord voor boeken en andere accessoires.

Fotografie: Cesar Rubio

Na het bekijken van de foto's van het interieur, lijkt het geheel niet veel kleiner dan een standaard appartement in San Francisco (wat, als je dat nog niet wist, nooit heel groot is). Azevedo gebruikte iedere centimeter van de leefruimte die ze kon benutten, om het een huis te maken dat van alle gemakken voorzien is. En we moeten toegeven, dat is best aantrekkelijk uitgepakt - wij zouden er prima een nachtje of langer door kunnen brengen.

Helaas voor ons heeft Azevedo ervoor gekozen voorlopig zélf te verblijven in haar Brick House. Wel heeft ze voorheen het huis al eens verhuurd voor een schamele € 1.450 per maand.

Fotografie: Cesar Rubio Bron: House Beautiful

Dol op houten balken, stenen muren en een mezzanine, maar is dit je toch te klein? Dan is deze droomloft wat voor jou >Je kunt ook gewoon je schuur verbouwen volgens de laatste trend op Pinterest >