Deze 80’s-trend is bezig aan een comeback

En is misschien wel het geheim voor een gelukkiger gevoel in huis.

Je interieurkeuzes zijn belangrijk, dat is niks nieuws. Maar, ze zijn belangrijk voor méér dan alleen het uiterlijk. Zo zijn er designkeuzes die je uitputten, maar ook keuzes die juist bijdragen aan een goede gezondheid. Klinkt dat te goed om waar te zijn? Dan introduceren we je bij deze de zoutlamp. Of eigenlijk: we herintroduceren deze lamp uit de eighties.

De lamp bestaat eigenlijk uit Himalayazout dat is geplaatst over een lamp heen, om geometrische stukken te creëren die een betoverende oranje gloed afgeven. En alhoewel de lampen dus dateren uit de late jaren tachtig, zijn ze bezig met het maken van een comeback.

Advertisement - Continue Reading Below

De lampen zouden negatieve ionen afgeven, die giftige stoffen neutraliseren en de lucht zuiveren. Het is dezelfde natuurlijke reactie die verantwoordelijk is voor de frisse lucht bovenaan een waterval, of na een onweersbui. En gezien je waarschijnlijk allerlei elektrische apparaten als computers en magnetrons in huis hebt die gelinkt zijn aan dingen als stress en slaapproblemen, is het misschien wel eens tijd voor wat controle over die vervuilde lucht. Voordelen blijken oa het verminderen van allergieën tot het boosten van het humeur. 

More From Interieur Nieuws
20 articles
Activiteiten boeken met Airbnb experience
Dit is het nieuwe it-hotel in Parijs
The Tribute is het jubileumontwerp van Hästens
Tamara van Roij creëert de Flux Rug
IKEA opent een cadeauwinkel op Utrecht Centraal

En als de natuurlijke voordelen je nog niet overtuigd hebben van een eigen zoutlamp, dan zorgt het unieke design daar wellicht wel voor. Ok ok, wij moesten ook even wennen, maar: natuursteen is hot, Hollywood is in de ban van kristallen, 1 1=2? En dan hebben we het nog niet gehad over dat dit toch wel een beetje de volwassen versie van de lavalamp is... 

Bron: Country Living

 

Dacht je dat zwart donker was? Dit is écht de donkerste kleur ter wereld >
8 manieren om een goedkope bos bloemen chiquer te maken