7 dingen die je chagrijnig maken in je eigen huis

Voor als je nog een geldig smoesje nodig had.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
10x favoriete Instagram-accounts van de redactie
7 slimme trucs waardoor je huis altijd schoon lijkt
Met deze trucs lijkt je huis altijd schoon
Minimalistische interieurs waar je zen van wordt

1. Je hebt geen plant

Heldere groene bladeren blazen leven in je kamer – letterlijk. Kamerplanten kunnen de lucht binnenshuis zuiveren, lucht die tot wel vijf keer vervuilder kan zijn dan buitenshuis volgens de EPA. Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat een plant op een lege plek stress laat afnemen.

2. Je enige lamp hangt aan het plafond

Als je vertrouwt op spots in het plafond (met name in de keuken), heb je waarschijnlijk niet door dat je eigenlijk in het donker leeft. Spots brengen namelijk niet de volle hoeveelheid licht dat uit de lamp komt je kamer in, waardoor verticale oppervlakken niet efficiënt verlicht worden. Functionele lampen als een tafellamp of een lamp boven het aanrecht kunnen je helpen met waar je mee bezig bent, en een lichte, vrolijke ruimte creëren. En deze lamp reinigt de lucht ook nog eens.

Advertisement - Continue Reading Below

3. Je focus in de slaapkamer ligt op je televisie

Je avond afsluiten voor de tv in bed kan je weerhouden van in slaap vallen. En dat is misschien nog niet eens het ergste: onderzoek heeft uitgewezen dat er bij mensen zonder televisie in de slaapkamer héél wat meer gebeurt onder de lakens.

4. Je hal is een dumpplaats

Het klinkt logisch om je hal te vervuilen met sleutels, sjaals, schoenen en jassen, maar volgens de regels van Feng Shui beloont het hebben van een lege hal juist. Je zou de deur helemaal open kunnen doen zonder iets te raken (en idealiter, ook zonder te vallen over stapels troep onderweg naar de woonkamer).

More From Interieur Inspiratie
20 articles
10x favoriete Instagram-accounts van de redactie
7 slimme trucs waardoor je huis altijd schoon lijkt
Met deze trucs lijkt je huis altijd schoon
Minimalistische interieurs waar je zen van wordt
Deze 9 planten overleven in de badkamer
de meest gefotografeerde deur van Zuid-Italië
De meeste gefotografeerde deur van Zuid-Italië

5. Je hebt je eetkamer koel blauw geschilderd

Bepaalde blauwe tonen kunnen koud aanvoelen in plaats van uitnodigend. En onderzoek wijst uit dat de kleur de eetlust doet afnemen. Niet echt een geschikte voor in de eetkamer dus. Alhoewel het wel goed klinkt als je een paar kilootjes kwijt wilt (zo raden diëtisten ook wel aan van een blauw bord te eten).

(P)inspiratie: zo haal je het voorjaar in huis met geel >

6. Je gordijnen hangen te laag

Hang je gordijnen op vanaf het plafond, niet vanaf de hoogte van je raamkozijn. Op deze manier voelt je kamer veel hoger aan, en blokkeert de gordijnroede geen enkele vrolijkmakende zonnestraal.

7. Je accessoires zijn allemaal één kleur

Als je kussens, kleden en behang uitzoekt, zorg er dan niet voor dat je te matchen bezig bent. Mix verschillende patronen en kleuren om je kamer textuur en persoonlijkheid te geven. Als je voor vaste stoffen gaat in dezelfde toon, zal het geheel vlak en niet energiek aanvoelen.

Word je ook vrolijk van: 8 manieren om goedkope bloemen chiquer te maken >

Bron: Country Living