Een tour door ’s werelds duurste hotel

Waar je kamer € 6,4 waard is. Doe dat maar eens keer tweehonderd suites.

Meer van Interieur Architectuur
20 articles
Binnenkijken in de Spaanse grotwoning Casa Tierra
Romantisch weekend vol kunst en architectuur
Moet je even zien! Deze berghut op een cliffrand

Als je dacht dat een vijfsterrenhotel voor katten luxe was, think again. Een nieuw hotel in Barokstijl, The 13, spant de kroon als het gaat om het ultieme luxe genot.

The 13 is het geesteskind van de Chinese miljardair Stephen Hung, voorzitter van Louis XIII Holdings Ltd., wat vernoemd is naar de Franse koning die - zie de foto’s, je raadt het misschien al - paleis Versailles bouwde.

Het hotel dat zo’n € 1,3 miljard kostte om te bouwen ligt middenin gokhoofdstad Macau en staat niet geheel verrassend dan ook ver bovenaan de lijst met duurste hotels ter wereld - een kamer is omgerekend namelijk dik € 6,4 miljoen waard.

Advertisement - Continue Reading Below

Ondergedompeld in goud en uitgerust met rolornamenten, fresco’s, kristallen kroonluchters en afwerkingen in chroom schreeuwt het hotel ‘Frans kasteel’. De ‘standaard’ Villa du Comte kamer (met maar een bescheiden 185 vierkante meter oppervlakte) heeft een Romeins bad, gewelfd plafond, neoclassicistische pilaren en een intrekbare marmeren vloer.

En dat is niet alles. The 13 heeft ook een coutureshop, L’Atelier, waar gasten alleen op uitnodiging kunnen winkelen, en een vestiging van het Parijse restaurant met drie Michelinsterren, L’Ambroisie.

More From Interieur Architectuur
20 articles
Binnenkijken in de Spaanse grotwoning Casa Tierra
Romantisch weekend vol kunst en architectuur
Moet je even zien! Deze berghut op een cliffrand
binnenkijker, binnenkijken, binnenkijkers, Scandinavisch design, Scandinavisch interieur, interieur, Deens design, inrichting
Liefhebbers van Scandinavisch design opgelet!
binnenkijker, binnenkijken, huis, casa, Spaanse architecten, Anna en Eugeni Bach
Binnenkijken bij architecten Anna en Eugeni Bach

Het villahotel moet eind deze zomer openen. Alle tweehonderd suites hebben 24-uurs service van een butler en er is een vloot customized Rolls-Royce Phantoms mét chauffeur beschikbaar.

Alhoewel de prijs per nacht nog niet naar buiten gebracht is, zal dat prijskaartje niet tegenvallen en passen bij de over de top en one of a kind ervaring.

Bron: ELLE Decor

 

Achter deze vervallen gevel ligt 's werelds mooiste verlaten kasteel >
Liever dichter bij huis (en iets goedkoper?) Check onze top 10 designhotels in Europa >