Dit is dus de meest populaire kleur in Amerika

Op kleurengebied zijn ze behoorlijk eensgezind... in hun interieur dan.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
IKEA werkt samen met de stylist van Beyoncé
IKEA gaat 4 baanbrekende samenwerkingen aan
Tips om je witte badkamer stralend wit te houden

De verkiezingen mogen Amerika momenteel dan in een rood kamp en een blauw kamp verdelen, als het aankomt op interieurkleuren zijn de Amerikanen het wél eens: blauw krijg de stem van het volk - massaal.

Een onderzoek dat Spoonflower - dat klanten hun eigen stoffen, behang en cadeaupapier laat ontwerpen, printen en verkopen - onlangs uitvoerde verzamelde data van bijna 200.000 aankopen verspreid over twee jaar. Het resultaat: blauw, zwart en grijs voeren de lijst van van Amerika’s favoriete kleuren als het aankomt op interieuraankopen. De top zes wordt aangevuld door roze, wit en groen - rood komt pas op een zevende plaats.

Advertisement - Continue Reading Below

Het onderzoek wijst wel sterke regionale verschillen uit in kleurenvoorkeur. Californië en omliggende staten kopen bijvoorbeeld het vaakst zwarte dingen, terwijl het zuiden kiest voor grijs en de resterende 41 staten de voorkeur hebben voor blauw.

Van 74 Amerikaanse steden staat blauw bij meer dan de helft bovenaan. Oa New York, Washington DC, Miami, Houston, Dallas en San Francisco kiezen voor blauw. Los Angeles en Sacramento horen bij de steden die de voorkeur hebben voor zwart en Chicago en Boston gaan liever voor grijs.

More From Interieur Nieuws
20 articles
IKEA werkt samen met de stylist van Beyoncé
IKEA gaat 4 baanbrekende samenwerkingen aan
Tips om je witte badkamer stralend wit te houden
Designing the Surface
Wegens succes verlengd: Designing the Surface
5 exposities en events die je NIET wilt missen

Met neutrale en koele kleuren in de top drie, is het geen verrassing dat rood, geel en oranje in geen enkele staat of stad op de eerste plek komt. Samen vormen de kleuren slechts 8,5% van de aankopen van Spoonflower. Wij zijn wel benieuwd wat zo’n onderzoek in ons land doet…

Bron: ELLE Decor

 

Dit zijn 'the new neutrals' en zo gebruik je ze in je eigen huis >
Pantone noemde alvast de topkleuren voor herfst 2016 >