IKEA lanceert vijf (!) nieuwe limited collecties

Fashion meets furniture en nog meer bijzondere samenwerkingen. 

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Activiteiten boeken met Airbnb experience
Dit is het nieuwe it-hotel in Parijs
The Tribute is het jubileumontwerp van Hästens

Niet één, niet twee, maar vijf nieuwe collecties stromen vanaf april de winkels van IKEA binnen. Het woonwarenhuis sloeg de handen ineen met allerlei creatiefs, en dat wierp zijn vruchten af: van aardewerk in zijn puurste vorm tot psychedelische kattenkoppen van een modeontwerpster, alles passeert de revue.

Advertisement - Continue Reading Below

 
GILTIG
Die psychedelische kattenkoppen komen van de hand van de Britse modeontwerpster Katie Eary. Haar collectie, die al even kleurrijk is als de dame zelf, inspireerde ze op Johnny Depp's karakter in Fear and Loathing in Las Vegas. Waarom? Omdat ze zich hier volledig in kon laten gaan. En dat daar oogballen, smeltende vissen en ander surrealistisch uit voort is gekomen, verbaast dan ook niet.

More From Interieur Nieuws
20 articles
Activiteiten boeken met Airbnb experience
Dit is het nieuwe it-hotel in Parijs
The Tribute is het jubileumontwerp van Hästens
Tamara van Roij creëert de Flux Rug
IKEA opent een cadeauwinkel op Utrecht Centraal

 
ANVÄNDBAR
ANVÄNDBAR omarmt het dagelijks leven in huis, en gaat daarbij uit van de basis: de aarde, waar alles ooit bij begon. Tegenwoordig zijn wij het zelf die die aarde maken of kraken, en wil IKEA vooral dat eerste doen. En daar maak je met deze groene collectie al een klein beginnetje mee.

 
VIKTIGT
Ook de Ingegerd Raman weet wel raad met de natuur. De collectie van de Zweedse designer bestaat niet alleen uit glaswerk en keramiek waar Raman om bekend staat, maar ook uit geweven meubilair en natuurlijke stoffen - allemaal puur vakmanschap.

 
GLÖDANDE
Met GLÖDANDE vertelt Walter van Beirendonck een verhaal: het verhaal van de Wondermooi, children of the clouds, een familie rechtstreeks uit zijn fantasie. Karakters Kwade Tijger, Spiegel, 1000G (ofwel Duizendoog), Rood en Vliegmachien sieren een bonte collectie die buiten de kinderkamer niet misstaat, sterker nog: die daar zelfs nog beter staat.

GILTIG en AVÄNDBAR liggen in april in de winkel, VIKTIGT laat nog een maandje langer op zich wachten en GLÖLANDE verschijnt in juni.

En die vijfde? Daarover lees je hier meer >

O nee! Dit tafelaccessoire dat we allemaal wel eens gebruikt hebben is aan het uitsterven >

Als paddenstoelen schieten ze uit de grond: hotels in Amsterdam én wij tippen je de leukste >