Buitenkans: een nacht slapen in het kasteel van Hamlet

En we kunnen ons zomaar voorstellen dat er een stuk à la Shakespeare uit je mouw rolt.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Dit zijn dé interieurkleuren voor 2018
Muurverf heeft effect op de verkoopwaarde van je huis
Huis verkopen? Verwijd deze kleuren
Niet te missen in Ventura Lambrate

Het werk van William Shakespeare is tijdloos, maar de schrijver zelf stierf alweer bijna vierhonderd jaar geleden op 23 april. Ter ere van zijn sterfdatum heeft het Kronborg kasteel in Helsingor, Denemarken - wat het decor van Hamlet was - besloten de deuren van de King’s Tower te openen voor gasten - voor het eerst in meer dan eeuw tijd.

Met een prijs van € 11,50 voor een nacht klinkt het ook als de deal van de eeuw, maar helaas moeten we je daarin teleurstellen: de kamer is alleen maar beschikbaar voor twee personen op de precieze datum van Shakespeare’s overlijden. En wij ontdekten de wereldkans helaas net te laat voor je…

Advertisement - Continue Reading Below

Want was je Shakespeare’s grootste fan, dan was het het waard een kans te wagen. Hoe? Wie contact zocht met de host (Hamlet himself) via de Airbnb advertentie en hem uitlegde waarom hij of zij degene moest zijn die in de toren zou mogen overnachten, kon geselecteerd worden. Uit duizenden deelnemers die hun motivatie tot gisteren instuurden worden nu dus winnaars gekozen. Deze worden op de 23e door de eigenaren ingevlogen naar Denemarken om een nachtje in de luxueuze suite met hemelbed, antiek toilet en een schedel te mogen overnachten. Helemaal Shakespeare dus.

More From Interieur Nieuws
20 articles
Dit zijn dé interieurkleuren voor 2018
Muurverf heeft effect op de verkoopwaarde van je huis
Huis verkopen? Verwijd deze kleuren
Niet te missen in Ventura Lambrate
Hoera! Jouw eerste designstoel viert een feestje
Elle NL +
Jij kunt de befaamde Bottle Stool winnen!

Fotografie: Airbnb

Fotografie: Airbnb
Fotografie: Airbnb

Toch is er ook voor de verliezers een schrale troost: eerder die zelfde avond worden er driehonderd gasten uitgenodigd om een heus renaissancediner bij te wonen van zeven gangen, inclusief optredens van oa het Royal Danish Ballet.

Bron: House Beautiful

 

Toch slapen in een kasteel? Koop er gewoon een, inclusief dorp >
Of overnacht hier een nachtje, als dit bijzondere hotel er gaat komen >