Dit is de betekenis van bekende stadsnamen

Maak je indruk mee tijdens je volgende citytrip.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Muurverf heeft effect op de verkoopwaarde van je huis
Huis verkopen? Verwijd deze kleuren
Niet te missen in Ventura Lambrate
Hoera! Jouw eerste designstoel viert een feestje
Elle NL +

De wereld ligt aan onze voeten en met het vliegtuig kunnen we tegenwoordig elke wereldstad bereiken. Maar wat weet je eigenlijk van die wereldsteden – meer dan alleen de code van het vliegveld? Weet je bijvoorbeeld wat de naam van je favoriete stad betekent?

Fly Abu Dhabi zocht de betekenis van beroemde steden over de wereld uit, en stopte ze in een handige infographic. We durven te wedden dat vele New Yorkers niet weten dat hun stad vernoemd is naar een Engelse hertog, en dat reizigers die naar romantisch Venetië vliegen niet zomaar uit hun mouw schudden dat de stad ver weg komt van het woord liefde. Hoe toepasselijk.

Advertisement - Continue Reading Below

Nooit meer zul je wanneer je Abu Dhabi opbrengt in een gesprek, subtiel doch intelligent benoemen dat de stad verwijst naar vader van de gazelle. Ruil de term Sin City voor Las Vegas voortaan maar om voor 'de weiden', wat de Spaanse vertaling is voor de stad die middenin de woestijn ligt. Fan van Toronto? Noem die stad voortaan 'waar er bomen in het water staan' om een Canadees te imponeren. Tokyo daarentegen is verrassend voor de hand liggend. Check maar in onderstaande infographic, en maak een verpletterende eerste indruk op je buurman onderweg naar je volgende citytrip.

Beeld: Fly Abu Dhabi 
Bron: ELLE Decor

 

Wonen op Hawaii voor $ 60.000 - op jouw bankrekening >
Sprookjes worden werkelijkheid: je kunt nu wonen in Disney World! >