Zo betrek je kunst in je interieur

Van de woonkamer tot de keuken en zélfs de badkamer.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
Productiever en creatiever worden begint bij het inrichten van je werkruimte.
Productiever en creatiever worden?
10 dingen in huis die je ongelukkig maken
Voor het donkere hoekje in jouw appartement.
Handig! Deze room divider en lichtbron ineen

Zo, je weet nu wat voor kunst bij jou past en welke kleur die muur daar achter moet (zo niet, als de wiedeweerga op die linkjes drukken). Dan is het nu tijd om je mouwen op te rollen en de boel op te gaan hangen en vriend en vijand jaloers te maken met je kunstcollectie. Met tips van de expert, Affordable Art Fair directeur Cristina Salmastrelli, natuurlijk. 

HANG LOW (OF HANG HELEMAAL NIKS)
Je hoeft je kunst dus helemaal niet meer op te hangen. Het is 2016 - laat je masterpiece gewoon tegen de muur leunen. 

Advertisement - Continue Reading Below

Als je ‘m écht op wilt hangen, nemen we de basics door. De onderkant van het werk (of de lijst) hoeft maar zo’n twintig tot hooguit veertig centimeter boven je bank of tafel te hangen. Laag dus. Je wilt het werk zo positioneren dat het hart ervan op ooghoogte is, en behalve als je Michael Jordan heet, zul je alles dus waarschijnlijk een paar centimeters omlaag kunnen halen. Voor kleinere kunstwerken in rijen geldt het zelfde: laat de laagste rij op dezelfde hoogte (20-40 cm) boven je meubels beginnen. Dit zorgt voor een goed geheel. 

More From Interieur Inspiratie
20 articles
Productiever en creatiever worden begint bij het inrichten van je werkruimte.
Productiever en creatiever worden?
10 dingen in huis die je ongelukkig maken
Voor het donkere hoekje in jouw appartement.
Handig! Deze room divider en lichtbron ineen
blue and white bathroom with bamboo cabinets
30 eyecatching tegelideeën voor de badkamer
4 tips om die lege plek in je interieur op te vullen.
Kerstboom weg? Dit zet je op die lege plek

Ga je voor staand werk, dan lenen haarden en planken zich daar uitstekend voor, maar ook de vloer is kandidaat. Zet je kunstwerk met lijst op de vloer, zo maak je je kamer een stuk meer casual en creëer je een relaxte en warme sfeer.

EEN KLEUR VOOR ELKE SFEER
Kies kleuren op de sfeer die je wilt neerzetten in een kamer. Bijvoorbeeld: grijs is kalmerend, dat gebruik je in een slaapkamer. Geel is warm en welkom, dus kunst met die kleur erin is perfect in een woonkamer. Werk dat schreeuwt met rood of oranje is mooi in de eetkamer, omdat het conversaties oproept. Tot slot: wit past overal bij, maar brengt geen persoonlijkheid in een kamer. Het tegenovergestelde zelfs. Kunstgaleries gebruiken wit om de focus op de kunst te leggen en af te leiden van de kamer. Heb je witte kunst, zorg er dan voor dat het op een gekleurde muur hangt.

WERK OM JE KUNST HEEN
Vind je focus: loop een kamer in en vind uit waar je ogen het eerst naartoe getrokken worden; dit is de perfecte plek voor een statement kunstwerk. De rest van de kamer kun je daar omheen bouwen. Dat is zo simpel als het uitkiezen van één van secundaire kleuren in je kunstwerk en deze door laten stromen in de rest van de ruimte - een kussen hier, een lampenkap daar. De kleur hoeft niet het hele ontwerp van je kamer te domineren, maar helpt wel een eenheid te creëren en je statement duidelijk te maken. 

Een van mijn favoriete manieren om een thema in een kamer te creëren, is door middel van textuur. Je kunt zo veel kleuren of patronen als je wilt gebruiken, als ze maar in dezelfde stof of textuur zijn zodat de kamer een geheel blijft. Je kunt kunst ook gebruiken om de functie van een kamer te benadrukken: is je kunstwerk eten, hang het dan in de keuken. Zijn het mensen, hang het werk dan in de woonkamer. Niet té letterlijk natuurlijk, anders kan het ongemakkelijk worden in de badkamer. 

VERGEET DE BADKAMER NIET
Beschouw je badkamer als galerie - de perfecte plek om je gekste kunstwerken te hangen en je persoonlijkheid te laten zien. Vreemde kunst kan ongemakkelijk aanvoelen, maar als je het doorhebt des te mooier zijn. Bovendien hebben jij en je gasten in de badkamer de kans om het ongegeneerd te bekijken in een privé-omgeving. 

Bron: ELLE Decor

 

5x een fotogalerij aan de wand zonder foto's >
Dit is het geheim achter het vinden van jouw perfecte interieurstijl >