Door deze huishoudelijke taken kun jij de sportschool skippen

Waarom naar yoga, als je ook kunt stofzuigen?

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
Minimalistische interieurs waar je zen van wordt
Deze 9 planten overleven in de badkamer
de meest gefotografeerde deur van Zuid-Italië
De meeste gefotografeerde deur van Zuid-Italië

Het vermijden van de sportschool zorgt ervoor dat de creatiefste workoutoplossingen ontstaan. Instagram workoutprogramma? Been there. Sit-ups tijdens het bingewatchen? Done that. En ook dat naar huis wandelen vanaf je werk moet uiteindelijk zijn vruchten wel afwerpen, toch?

De creatieve sporters onder ons hebben dan ook vast wel eens gedacht, 'Is schoonmaken eigenlijk een vorm van fysieke activiteit?' Janet Hamilton, een bewegingspsycholoog, kwam met het bewijs: In 2011 maakte Barbara E. Ainsworth, coach bij het Exercise and Wellness Program van Arizona State University een tabel die de intensiteit van verschillende fysieke activiteiten op je metabolisme, variërend van sporten tot klusjes.

Advertisement - Continue Reading Below

Belangrijk daarbij is het vermelden dat Ainsworths berekeningen gebaseerd zijn op het rustmetabolisme van elk uur beweging in het onderzoek. Met andere woorden, als je je ooit bedacht dat het verven van een muur net zo zwaar leek als je bootcamp op zondagmorgen, komt dat omdat beide activiteiten op hetzelfde tempo calorieën verbranden. Yes!

Om zo effectief mogelijk bezig te zijn, raadt Hamilton aan om de activiteiten op de ouderwetse manier te doen. Dus die afwas doe je met de hand, de bladeren hark je zelf en ondertussen loop je nog een paar keer de trap op en af. Sport, en wetenschap.

Of je nu geobsedeerd bent door je lijn of niet, het onderzoek van Ainsworth is best wel fascinerend. Check hieronder maar eens wat jij moet doen om je push ups voortaan over te kunnen slaan.

Beeld: Jennifer Lynn ChaletBron: ELLE Decor