In dit bad word je niet nat

Maar wel uitgerust.

Meest gelezen

Op drukke werkdagen waarop je je haren het liefst uit je hoofd trekt klinkt het idee om te gaan liggen en weg te drijven aantrekkelijker dan ooit. Twee problemen: geen water in de buurt, en zo wel, is het het idee van de hele dag in doorweekte kleding wel dat je ervan weerhoudt het daadwerkelijk te doen.

Tot nu.

Advertisement - Continue Reading Below

Fotografie: Ivan Riccardi

Starpool, een spabedrijf, heeft de handen ineen gesloten met Neocogita, een brain welness onderzoeksbedrijf, om een droog bad te ontwerpen dat je de kans geeft in water te drijven terwijl je kleren droog blijven. Het bad, genaamd Zerobody, creëert de sensatie van gewichtloosheid en houdt je warm met als doel je te laten relaxen (en daar komt zelfs aanpasbaar licht bij kijken, voor als je oranje rustgevender vindt dan blauw, bijvoorbeeld).

More From Interieur Nieuws
20 articles
De 10 meest gemaakte interieurblunders
Schoonmaken
Schoonmaken wordt een eitje met deze tips
plank
5 redenen waarom je deze plank moet hebben
IKEA Smart Lighting
IKEA maakt je huis slimmer met deze collectie
Andreas Berlin
Nooit gedacht dat oude vazen zo mooi konden zijn

In de essentie is het een waterbed, maar het bad is ontworpen voor het welzijn in plaats van om te slapen. Wanneer je drijft, stopt je lichaam met het reguleren van je lichaamstemperatuur. Dit geeft je meer energie om endorfine aan te maken, wat op zijn beurt weer pijnsignalen verlaagt en soms euforische gevoelens produceert.

Om die euforie te complementeren, creëerden Starpool en Neocogita meditatie oefeningen bij de drijfsessies. Volgens Starpool veroorzaakt de drijfervaring een cognitieve status die gelijk is aan meditatie. In andere woorden, als je moeite hebt om gas terug te geven voor meditatie, kan drijven je ook helpen om zen te worden.

Fotografie: Ivan Riccardi

Fotografie: Ivan Riccardi

Alhoewel wij Zerobody prima vinden passen in onze bijkamer, is het bad ontworpen voor spa’s en kantoren (dag, middagdip!). Ach, je moet ergens beginnen.

Bron: ELLE Decor

 

Lege telefoon? Gebruik een plant >
Normann Copenhagen lanceert snoepwinkel voor serieuze zaken >