4 binnenideeën die ook buiten kunnen

De warmte en het comfort van je huis de deur uit.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
9 dingen in de badkamer die je NU moet vervangen
books
10 dingen in je slaapkamer die je nu kunt wegdoen
Productiever en creatiever worden begint bij het inrichten van je werkruimte.
Productiever en creatiever worden?

De truc om een buitenruimte comfortabel te maken: binnen naar buiten brengen. Met als voorbeeld bovenstaand huis uit 1920 in Beverly Hills dat ze zelf ontwierp, deelt de LA-ontwerper Mary McDonald vier tips om je patio op te laten leven met de warmte en het comfort dat je normaliter alleen binnenshuis vindt.

1. HANG GORDIJNEN OP
Gordijnen zorgen voor zowel een esthetische aantrekkingskracht, als voor functionaliteit voor je buitenruimte. ‘Ze creëren intimiteit en gezelligheid door de sfeer neer te zetten die je meestal binnen ervaart, gezien gordijnen traditioneel voor binnen zijn bedoeld’, zegt McDonald. Buiten de charme die ze brengen, zorgen gordijnen ook voor schaduw op zonnige dagen, bescherming op winderige en privacy tijdens diners of andere sociale bijeenkomsten.

Advertisement - Continue Reading Below

2. GEBRUIK MEUBILAIR VOOR BINNEN
Zeg maar dag tegen onpersoonlijke metalen banken met losse kussens. Als je een overdekte buitenruimte hebt, kun je prima voor gestoffeerde banken en stoelen gaan. ‘Er is niks comfortabelers dan een zacht, bekleed stuk meubilair met stof aan alle kanten’, zegt McDonald. ‘Kies iets wat je ook voor je werk- of slaapkamer zou kiezen.’ Dek je meubilair af als er dauw of regen wordt verwacht, en berg de meubels in de winter binnen op.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
9 dingen in de badkamer die je NU moet vervangen
books
10 dingen in je slaapkamer die je nu kunt wegdoen
Productiever en creatiever worden begint bij het inrichten van je werkruimte.
Productiever en creatiever worden?
10 dingen in huis die je ongelukkig maken
Voor het donkere hoekje in jouw appartement.
Handig! Deze room divider en lichtbron ineen

3. ACCENTUEER MET KAARSEN
Breng je kaarsen van binnen naar buiten. ‘Je tuin verlichten met kaarsen en lantaarns voegt romantiek toe aan de omgeving’, zegt McDonald. ‘Het creëert een sfeer die je van binnenshuis gewend bent, alsof je in een woonkamer bent.’ Investeer in glazen cilinders of lantaarns om over de kaarsen heen te plaatsen om de vlammen te beschermen tegen de wind.

4. WEES KIESKEURIG IN TEXTIEL
Net zoals je het textiel voor je kussens en stoelen binnen zorgvuldig kiest, zou je ook selectief moeten zijn in de keuze voor buiten. ‘Je kunt de warmte en het comfort dat je normaal alleen binnen hebt nabootsen met textiel’, zegt McDonald. In dit huis in Beverly Hills kleedde McDonald de bank aan met kussens voor binnen, bedekt met Ralph Lauren en Chinese stoffen. Het blauw en het wit in het kleurenschema werd geïnspireerd op Chinees porselein, en de gestreepte stoelzittingen geselecteerd vanwege het frisse en zomerse uiterlijk.

Bron: ELLE Decor

 

10 do's en don'ts bij een eclectische stijl in huis >
Deze dingen geven je huis een waarde van meer dan een miljoen >