Waarom je kat aan meubels krabt

En zo stop je 'm voor eens en voor altijd.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Deze kleur beddengoed kun je beter niet hebben
6 x ELLE Decoration + een Jokjor lamp cadeau
Huis verkopen? Vermijd deze kleuren

Als er één ding is waar katteneigenaren het met elkaar over kunnen hebben, is het hun aan flarden gescheurde meubilair. Of over hoe hun voorheen kaarsrechte tafelpoten nu een kromming hebben dankzij jarenlang misbruik. Maar volgens Dr. Tony Buffington, dierenarts en kattengoeroe, heeft deze gewoonte een heel belangrijk doel voor jouw kat.

Stress

Voordat katten in warme huizen woonden en hun grootste uitdaging het vinden van het zonnigste plekje om te liggen was, moesten de dieren nog jagen voor hun eten en zichzelf verdedigen tegen roofdieren. Daarom krasten ze over ruwe oppervlakken als manier om hun klauwen scherp te houden. En alhoewel de moderne kat deze struggles niet heeft, is krabben nog wel een uitlaatklep voor stress en is het goed voor het strekken van hun rug en beenspieren.

Advertisement - Continue Reading Below

Allemaal leuk en aardig, maar dat hoeft niet te betekenen dat je meubilair eruit ziet alsof je er een kaasrasp langs hebt gehaald. Om je kat te trainen, raadt de Humane Society aan om de oppervlakken te bedekken met materialen die je kat niet fijn vindt, zoals plakkerig tape of aluminiumfolie. Zet een krabpaal neer als alternatief en beloon je kat met een snoepje of kroel als ze hem gebruiken.

Meer weten over het gekke gedrag van je kat (waarom ze spinnen, bijvoorbeeld)? Check het filmpje van Buffington hieronder: