Rommelige kamer? Dat is dus heel positief voor je

Wacht maar even met het opmaken van dat bed.

Het zijn altijd de mensen met de perfect georganiseerde bureaus en absurd geordende keukens die alle lof krijgen. Ze zijn succesvoller, staan iedere morgen om vijf uur op om productief te zijn, hebben een perfect leven en zijn zelf ook perfect. Bah. 

En dat alles veroorzaakt bij de rommeligen onder ons de grote druk om mee te doen met dit nette spelletje. En dat blijkt juist helemaal niet de bedoeling.

Advertisement - Continue Reading Below

Onderzoek van de University of Minnesota wees onlangs uit dat het juist de slordige mensen zijn die intelligenter én creatiever zijn. Net zo productief en briljant als de Pieten Preciezen, dus, maar dan op een andere manier.

Het onderzoek ontdekte dat slordige en nette mensen precies evenveel ideeën bedenken, maar dat mensen die in een rommelige omgeving werkten (je kamer bijvoorbeeld, met je halve garderobe over de vloer, of je bureau, onzichtbaar door stapels papierwerk) verantwoordelijk bleken voor de creatievere en interessantere varianten. 

More From Interieur Nieuws
20 articles
COS werkt samen met deze Nederlandse ontwerper
Het Conservatorium Hotel lanceert eigen tulp
Win! Dit bijzetvarken van hét nieuwe designlabel
IKEA komt met een kleurrijke retrocollectie
Dit is de betekenis van bekende stadsnamen

Ook werd ontdekt dat wanneer de deelnemers de keuze werd gegeven om te kiezen tussen een bestaand product of een interessant nieuw exemplaar, mensen in een rommelkamer eerder kozen voor de laatste uitdaging - wat openstaan toont voor out of the box denken en het uitproberen van nieuwe dingen.

Dus, werk je in een nette kamer, dan word je vast een beter persoon. Maar je wordt er niet productiever van, en al helemaal niet creatiever. Hup, trek die dekens van je bed. Gooi je sokken op de grond. Het is voor je eigen bestwil. 

Bron: Cosmopolitan UK

 

Dit zegt je bureau blijkbaar over je persoonlijkheid >
Hé sloddervos, deze plekken in de keuken kunnen wel vaker een doekje gebruiken >