Deze bacterievrije lakens houden zichzelf schoon

Schrap die zondag-wasdag maar af voortaan.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Dit is 'm: het beste IKEA-product aller tijden
Deze man fotografeerde verlaten plekken in Europa
Deze maanlamp is alles wat je nodig hebt

Brachten we gisteren nog het heuglijke nieuws dat we voortaan ongegeneerd slordig mogen zijn, zien we nu dat we ons bed zelfs niet meer hoeven te verschonen. Als je deze lakens in huis hebt, althans. 

Gezien we één derde van onze levens slapend doorbrengen en ons bed in die tijd heel veel moet doorstaan, is het niet gek dat we dat bed goed moeten onderhouden om het een beetje fris te houden. Toch hoeft dat, als het ligt aan de startup Silvon, voortaan niet meer. 

Advertisement - Continue Reading Below

Het bedrijf introduceerde onlangs een lijn van bacterieresistente lakens. Uniek daarbij is dat Silvon het beddengoed niet bedwelmt met chemicaliën en nanotechnologie, maar met zilver, een natuurlijke bacteriewerende substantie. 

Volgens het bedrijf kan het concept het beste uitgelegd worden met behulp van een beetje scheikunde. Zilver bevat positief geladen ionen, terwijl bacteriën negatief geladen ionen dragen. Als het beddengoed met zilver in contact komt met bacteriecellen, valt het positief geladen zilver het DNA van de bacteriën aan, die zich daardoor niet meer kunnen voortplanten.

More From Interieur Nieuws
20 articles
Dit is 'm: het beste IKEA-product aller tijden
Deze man fotografeerde verlaten plekken in Europa
Deze maanlamp is alles wat je nodig hebt
Van rijtjeshuis naar kasteel door Funda
Na vandaag doe je dat nooit meer.
Waarom je geen 'sorry' meer gaat zeggen voor troep

Silvon zegt dat de unieke combinatie van katoen en zilver samen een extreem comfortabele set lakens vormt. Maar hoe geniaal het ook klinkt, het beddengoed van Silvon betekent niet dat je nooit meer de was hoeft te doen - alleen iets minder vaak. Het bedrijf raadt aan je beddengoed eens in de tien tot veertien dagen in de was te doen vanwege onvermijdelijk stof en vuil dat zich erin kan nestelen. 

 

Bestellen kan op de valreep nog via Kickstarter, waar het doel al lang en breed bereikt is.

Bron: ELLE Decor

 

Deze truc gebruiken hotels voor de perfecte frisse lakens >
8 ingrijpende opfrissers in huis die in een handomdraai gedaan zijn >