IKEA-fans opgelet: deze IKEA-vestiging móet je een keer bezoeken

Je gaat er wel met lege handen naar huis.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
IKEA komt met een kleurrijke retrocollectie
Dit is de betekenis van bekende stadsnamen
Dit is het verschil tussen antiek en vintage

Als IKEA-fan móet je deze op je bucketlist zetten: de eerste vestiging van IKEA ooit, in het Zweedse Älmhult. Een kleine kanttekening daarbij is dat je er niet heen hoeft om te winkelen - sterker nog, dit is de enige vestiging ter wereld waar je met lege handen naar huis zult gaan. Je vindt er op de 38.000 vierkante meter namelijk de meest iconische producten zonder prijskaartje, onder het mom van een heus IKEA-museum.

Advertisement - Continue Reading Below

Fotografie: Inter IKEA Systems B.V. 2016

More From Interieur Nieuws
20 articles
IKEA komt met een kleurrijke retrocollectie
Dit is de betekenis van bekende stadsnamen
Dit is het verschil tussen antiek en vintage
14 vergeten dingen die heel veel geld waard zijn
Designtalent opgelet! Meld je aan voor DDW

Op 30 juni gaat het IKEA Museum open in het pand dat in 1958 zijn deuren opende als eerste vestiging ter wereld van het woonwarenhuis. Je ontdekt er de 73-jarige geschiedenis van het bedrijf, inclusief zogenaamde period rooms en het verhaal achter de iconen die ongeveer iedereen ooit in huis heeft gehad, waaronder de KLIPPAN bank en BILLY boekenkast.
In het museum van vier verdiepingen vind je ook een tijdelijke expositie, die begint met de focus op het leven in en rondom de keuken, een restaurant met 140 zitplaatsen en verschillende leerprogramma’s (doe ons een lesje moeilijke namen uitspreken?)
De IKEA-winkel is een deur opgeschoven om plaats te maken voor het nieuwe museum. In Älmhult, IKEA-dorp beter gezegd, vind je buiten bedrijfspanden waar magische IKEA-dingen gebeuren (zoals het bedenken van de geniale binnenkant van de LACK tafel en het uitgebreid testen daarvan) ook nog een levensecht IKEA Hotel, waar alles ingericht is met … juist. Inclusief restaurant. En Zweedse balletjes.

Fotografie: Inter IKEA Systems B.V. 2016

Fotografie: Inter IKEA Systems B.V. 2016

Laaiend enthousiast geworden van deze kleine wereld vol IKEA? Vanaf 30 juni is het museum dagelijks geopend van 10 tot 7. En je hoeft er minder ver voor dan je denkt, want vanuit Kopenhagen ben je er zo.

 

Heb je al gehoord over de fantastische nieuwe designersamenwerkingen van IKEA? >
De designevolutie van IKEA vanuit je luie stoel: van de jaren '50 tot nu >

 

Save

 

Save