6 tips om je witte badkamer stralend wit te houden

Zoals een vijfsterrenhotel dat doet, kun jij het ook.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
Het-geheim-achter-het-vinden-van-jouw-perfecte-interieurstijl
Zo vind je jouw perfecte interieurstijl
Pantone-kleuren vastgelegd over de hele wereld
Van een schoon huis naar een gezond huis

De frisse aantrekkingskracht van een moderne, witte badkamer valt moeilijk te ontkennen - met de nadruk op fris. Een witte badkamer met stof in de hoeken en verkleurde voegen beschikt daarentegen totaal niet over diezelfde charme.

Wees om die laatste reden niet bang voor de witte badkamer - het is mogelijk om ‘m stralend te houden. Hotels doen het dagelijks: neem The Mark, een luxe hotel in New York met witte badkamers die getest worden met een wit doekje (ja, dat gebeurt echt) voordat elke gast incheckt.

Advertisement - Continue Reading Below

Onze collega’s van ELLE Decor spraken Olivier Lordonnois, manager bij The Mark, over hoe het hotel zijn badkamers smetteloos krijgt en houdt.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
Het-geheim-achter-het-vinden-van-jouw-perfecte-interieurstijl
Zo vind je jouw perfecte interieurstijl
Pantone-kleuren vastgelegd over de hele wereld
Van een schoon huis naar een gezond huis
(P)inspiratie: 20x een upgrade voor je balkon
Je eetkamer stylen met ELLE Decoration en IKEA
Elle NL + IKEA
Fotografie: Courtesy of The Mark

1. DENK VOORUIT QUA AFWERKING
Als je nog in de planfase zit van je witte badkamer, denk dat na wat je doet met de afwerking van bijvoorbeeld marmeren oppervlakken. Alhoewel professionals van sommige soorten marmer beweren dat ze zo niet-poreus zijn dat ze niet afgewerkt hoeven worden, is het voor de meeste toch beter om vlekken en deuken te voorkomen. Let hierbij wel op hoe je marmer reageert op de afwerking.
‘De afwerking is belangrijk om vlekken als waterafdrukken op het marmer te voorkomen’, zegt Lordonnois. ‘Elk jaar halen we de laag eraf, polijsten we het marmer en brengen we weer een nieuwe laag aan om het marmer te beschermen en te laten glimmen. Daardoor is het marmer ongeveer acht maanden lang zo glanzend dat je jezelf erin kunt zien.’

Advertisement - Continue Reading Below

2. VERTROUW OP SPONZEN
Vlek op de muur? Even wachten met de kwast. In veel gevallen is de nieuwe lik verf net een andere kleur dan de originele. Probeer liever een spons.
‘Een wonderspons kan heel efficient zijn bij vlekken op muren of deuren’, zegt Lordonnois. ‘Hij schuurt niet, waardoor je ‘m op veel verschillende soorten verf kunt gebruiken zonder dat het afdrukken achterlaat.’

Fotografie: Courtesy of The Mark

3. LAAT DE BLEEK STAAN
Niet alleen kan bleek fijne oppervlakken in verloop van tijd aantasten, ook kan het chemicaliën achterlaten als het niet goed afgespoeld wordt. Ondanks zijn vele witte badkamers gebruikt The Mark helemaal geen bleek. Als je het wilt gebruiken thuis, doe het dan in kleine doseringen en maar op bepaalde oppervlakken - maar, elk ander product werkt net zo goed.
‘Er zijn producten op de markt die net zo efficient als bleek zijn, maar niet dezelfde geur hebben’, zegt Lordonnois. ‘Ze schuren ook niet en laten geen chemicaliën achter.’

4. BESCHERM JE VOEGEN
Weersta de verleiding om je voegen onder handen te nemen met een tandenborstel; het gaat geen schimmel of vuil tegen. ‘Een tandenborstel is niet de beste optie’, zegt Lordonnois. ‘Als je efficient te werk wilt gaan, zul je iets dieper moeten gaan met een speciale tool.’
Het is het waard om te investeren in een gereedschap dat speciaal bedoeld is om voegen schoon te maken. Als je ze schoon hebt, breng je simpelweg een siliconenpasta aan om schimmel en vlekken tegen te gaan.

Fotografie: Courtesy of The Mark

5. WEET WANNEER JE JE HANDDOEKEN VERVANGT
Als je je perfecte witte badkamer af wilt maken met zachte witte handdoeken, onthoud dan dat je ze vaker zal moeten vervangen - overweeg dus ook of dat economisch gezien duurzaam is.
‘Producten kunnen niet eeuwig meegaan’, zegt Lordonnois. ‘Als er tekenen zijn van verslijten op handdoeken en badjassen, vervangen we ze door nieuwe. Daar is geen truc voor.’

6. VEGEN IS NIET GENOEG
Om je witte badkamervloer vlekkeloos te houden, werkt dat alleen door elk haartje en stofje op te pakken - iets wat vegers of dweilen niet altijd doen.
‘We stofzuigen eerst en vegen dan de vloer schoon’, zegt Lordonnois. ‘Als de kamers gecontroleerd worden, checkt iemand hoe schoon de vloeren zijn met een witte doek.’ Dat laatste zullen we je niet aandoen.

Bron: ELLE Decor

 

8 dingen die mensen met een smetteloze badkamer doen >
In één simpele stap een 10x mooiere badkamer >