4 ideeën voor de indeling van je zithoek

Van traditioneel tot onconventioneel.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
7 slimme trucs waardoor je huis altijd schoon lijkt
Met deze trucs lijkt je huis altijd schoon
Minimalistische interieurs waar je zen van wordt
Deze 9 planten overleven in de badkamer

Voor wie van plan was de woonkamer onder handen te nemen, haal rustig adem. Heide Ziecker, hoofdontwerper bij Meredith Baer Home, heeft vier makkelijke layouts gemaakt om jouw specifieke wensen tegemoet te komen voor een zithoek die zowel stylish als praktisch is.

 

TRADITIONEEL

Advertisement - Continue Reading Below

Fotografie: American Artist via ELLE Decor

Een kamer die gebouwd is rondom de open haard is de meest traditionele. De grootste zitplek tegenover de haard, twee kleinere aan beide zijden tegenover elkaar en eventueel twee kleine stoelen of poefs naast de haard, gericht op de rest. Het middelpunt van de indeling is de koffietafel. 

‘Ik vind deze indeling leuk omdat je de hele kamer gebruikt’, zegt Ziecker. ‘De twee kleine stoelen voor de haard maken het vierkant compleet en handig voor conversatie.’

More From Interieur Inspiratie
20 articles
7 slimme trucs waardoor je huis altijd schoon lijkt
Met deze trucs lijkt je huis altijd schoon
Minimalistische interieurs waar je zen van wordt
Deze 9 planten overleven in de badkamer
de meest gefotografeerde deur van Zuid-Italië
De meeste gefotografeerde deur van Zuid-Italië
Voetjes van de vloer! 10x de mooiste vloeren

 

EIGENTIJDS

Fotografie: American Artist via ELLE Decor

Voor een modernere indeling kun je de traditionele vorm spiegelen, en wat grotere items vervangen door kleinere. Zet in plaats van een grote bank eens een daybed of oversized ottoman neer en vervang twee stoelen voor opvallende krukjes. 

‘Deze stukken zorgen ervoor dat een ruimte opener, schoner en minimalistischer aanvoelt’, zegt Ziecker. ‘De lijnen zijn strakker en je kunt er alle kanten op met opvallende patronen in de krukjes.’

Omdat het daybed en de krukjes de ruimte openen en groter laten lijken, is deze indeling vooral handig voor kleine woonkamers.

 

VERFIJND

Fotografie: American Artist via ELLE Decor

In plaats van een indeling rondom een open haard, kun je ook vier stoelen om een koffietafel plaatsen voor een sociale, verfijnde zithoek. 

‘Het voelt als een cocktailuurtje, alsof je zowel kunt zitten met een drankje, als spelletjes kunt spelen’, zegt Ziecker. ‘Het voelt verfijnd aan, maar moedigt ook gesprekken aan. Je hoeft geen haard te hebben omdat hier de salontafel het focuspunt wordt. Ik denk altijd, hoe zou ik dit indelen als ik een feestje zou geven?’, zegt Ziecker. ‘In plaats van één grote ruimte waarin mensen buitengesloten kunnen worden, creëer ik liever kleine hoekjes voor twee of drie mensen om te kunnen kletsen.’ 

 

TEXTUUR

Fotografie: American Artist via ELLE Decor

Raak je snel verveeld? Probeer een indeling met een grote variëteit aan meubilair. in plaats van twee banken tegenover elkaar zoals in de traditionele indeling, kun je ook twee stoelen tegenover een chaise longue zetten en twee krukjes tegenover de grootste bank. 

‘Het voegt net wat meer textuur toe aan je meubels in de kamer’, zegt Ziecker. ‘Je houdt een vierkant, waardoor het een sociale indeling blijft, maar er is weinig herhaling, zoals bij een bank, bank, stoel en stoel.’ 

Bron: ELLE Decor

 

Zo kies je de perfecte kleur voor in jouw huis - op z'n Feng Shui's >
4 binnenideeën die ook buiten kunnen >