Je kunt het internet nu je planten water laten geven

Je moet er alleen even een robot voor bouwen.

Er is vanaf nu een spannende bezigheid voor mensen die óf ervan houden om andermans spullen te beheren, of speciale interesse hebben in robots of gewoon helemaal niks te doen hebben deze zomer: het water geven van andermans plant.

Interesseert geen van bovenstaande je? Het is hoe dan ook interessant. Ene Tyler Jay Wood kwam erachter dat hij niet zo goed was in het verzorgen van zijn zebraplant. Hij schakelde daarvoor het internet in, maar niet zoals wij dat zouden doen. Wat meneer Wood namelijk wél kan is het bouwen van robots.

Advertisement - Continue Reading Below

Wood kocht wat onderdelen via Amazon om een systeem te bouwen dat de stemmen van Redditgebruikers analyseert en een luchtpomp inschakelt wanneer het antwoord ‘ja, geef de plant water’ is. Zo wordt er lucht gepompt in een watertank, die het water richting de plant beweegt. Als gebruikers nee stemmen, gebeurt er niks. De zebraplant is er overigens een die niet onderhoudsarm is - zijn potgrond moet continue vochtig blijven om te overleven.

More From Interieur Nieuws
20 articles
Interieurblunders die we allemaal hebben gemaakt
Deze kleur beddengoed kun je beter niet hebben
6 x ELLE Decoration + een Jokjor lamp cadeau
Huis verkopen? Vermijd deze kleuren
Waarom je kat aan meubels krabt

Elke morgen om acht uur maar de robot een nieuwe post of de plant water moet krijgen. Om zes uur ’s avonds worden die stemmen geteld en kunnen gebruikers via een livestream zien hoe de plant water krijgt. Sinds het begin van het project op 10 juni zijn gebruikers (gelukkig) vrijgevig in het water geven.

Jaloers geworden? Wood is zo vriendelijk geweest om zijn uitvinding te delen, door zowel de materialen als de robot code te posten zodat jij je eigen watersysteem kunt bouwen. Laat je dat liever aan anderen over, dan kun je ook de rustgevende livestream van de zebraplant hieronder kijken.

Bron: ELLE Decor

 

Deze truc redt je planten van de verdrinkingsdood >
6 experttips voor een bloeiende kruidentuin binnenshuis >