Dit keukenitem is volgens tv-kok Anthony Bourdain weggegooid geld

En hij bespaart je heel wat ruimte op het keukenblad.

Anthony Bourdain staat erom bekend geen blad voor de mond te nemen. De Amerikaanse tv-kok zegt alles precies zoals hij vindt dat het is en is standvastig in zijn mening. Als deze meneer dan beweert dat we massaal geld verspillen aan een bepaald keukenitem, dan zijn wij toch wel benieuwd wat hij daar precies over te zeggen heeft.

Volgens Bourdain moeten we namelijk allemaal stoppen met het aanschaffen van messenblokken. In zijn autobiografie Kitchen Confidential zegt hij dat veel messen uit die sets moeilijk te slijpen en onhandig ontworpen zijn. Zijn oplossing? 'Geloof me, dit is alles wat je nodig hebt in de keuken: één goed koksmes, zo groot als comfortabel is in jouw eigen hand.

Advertisement - Continue Reading Below

Hij raadt amateurkoks ook niet aan om te investeren in een dure en moeilijk te onderhouden Henkel of Wusthof, maar moedigt eerder aan op zoek te gaan naar een lichtgewicht en niet al te duur exemplaar van vanadium staal. Het topje gebruik je voor de kleine dingen en het grote geweld doe je met de achterkant van het mes.

Een kanttekening: in tegenstelling tot de tv-koks van deze wereld vinden wij het niet zo erg om een aantal sous chefs te hebben. Wij houden dus stiekem nog een paar extra kleintjes achter de hand.

In 4 low budget stappen richting je droomkeuken >

Bron: House Beautiful