6 tips die je wasdag makkelijker én sneller maken

Zondag wasdag? Zondag rustdag.

1. SORTEREN 
Het sorteren van je was is een klus op zichzelf, en dat kan makkelijker. Carolyn Forte, directeur van GHRI’s Home Appliances and Cleaning Product department raadt aan om verschillende wasmanden te gebruiken voor lichte en donkere was zodat het sorteren al voor je wasdag begint.

2. TIMER LAAG, TEMPERATUUR HOOG
Langer wassen is niet altijd beter volgens Forte, kies dus voor een korte wastijd. Ook kun je de temperatuur omhoog doen: ‘Voor de schoonste was kun je het beste een zo hoog mogelijke temperatuur gebruiken die geschikt is voor je was, om te voorkomen dat het er nog een keer opnieuw in moet.’ 

Advertisement - Continue Reading Below

3. HELP DE DROGER EEN HANDJE
Door je wasmachine na een was nog een extra keer te laten centrifugeren, wordt er nog meer water uit de kleding gehaald. Hoeft je droger weer wat minder hard (en lang) te werken.

4. SIZE MATTERS
Een overvolle droger zorgt ervoor dat je kostbare tijd verliest, gezien hij langer moet draaien. Aan de andere kant doet een te kleine was dat ook omdat het niet goed kan draaien.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
'Je moet altijd de mogelijkheid hebben om de hoeveelheid licht je je slaapkamer te reguleren,' zegt Brophy. Ze raadt aan om lichten op een dimmer te installeren, zodat je precies genoeg licht binnenkrijgt als je wilt. 'Licht heeft een enorm effect op onze gemoedstoestand en energie. Ik raad mensen altijd aan een paar verschillende lampen te kopen en deze te testen,' zegt ze. 'Zo vind je uit welk licht werkt voor jou.'
9 manieren om stressloos te kunnen slapen
Pantone 2017, Color of the Year, Greenery, groen, interieur, interieurinspiratie
Een ode aan Pantone's Color of the Year: greenery
Een blauwe interieurboost op Blue Monday
Hoe dít Deense woord interieurland gaat overnemen
Zien! Deze man maakt prachtige luchtfoto's

5. SKIP HET STRIJKIJZER
Hang je kleding direct uit de droger en hang het op om kreukels en het strijkijzer te vermijden.

6. STOP MET ZOEKEN
Er is dus een oplossing voor verdwijnende sokken in de was: een sokkenclip, en het niet hoeven zoeken naar matchende paren bespaart je bovendien ook heel veel tijd.

Bron: Good Housekeeping

Zo vaak zou je je beddengoed eigenlijk moeten wassen >

8 essentiële tips om je badkamer netjes te houden >