Bewezen: dit zijn de slechtste verfkleuren om te gebruiken in huis

Ze hebben niet alleen negatief effect op je stijl, maar ook op je humeur.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
7 slimme trucs waardoor je huis altijd schoon lijkt
Met deze trucs lijkt je huis altijd schoon
Minimalistische interieurs waar je zen van wordt
Deze 9 planten overleven in de badkamer

Ook al heeft ieder zijn eigen mening, we denken dat niet veel mensen het oneens zijn met wat de Australiërs zien als de lelijkste kleur ter wereld. Het groen-bruine Opaque Couche wordt gebruikt om mensen te ontmoedigen te roken. Maar waarom is deze kleur nou zo onaantrekkelijk?

Heather Humphrey, medeoprichter van interieurontwerpbedrijf Alder and Tweed, legt uit: ‘Het is niet zozeer een lelijke kleur, een broek in deze kleur zou best kunnen. Maar als mensen verfkleuren uitzoeken, willen ze zich er gelukkig en vrolijk door voelen. Dit is een kleur die je juist lusteloos laat voelen, hij verpest je humeur.’ Klinkt logisch.

Advertisement - Continue Reading Below

Opaque Couche is blijkbaar niet de enige kleur die lelijk wordt wanneer hij op de muren aangebracht wordt. Humphrey raadt aan ook deze kleuren te vermijden in huis:

PEACH FUZZ

 

More From Interieur Inspiratie
20 articles
7 slimme trucs waardoor je huis altijd schoon lijkt
Met deze trucs lijkt je huis altijd schoon
Minimalistische interieurs waar je zen van wordt
Deze 9 planten overleven in de badkamer
de meest gefotografeerde deur van Zuid-Italië
De meeste gefotografeerde deur van Zuid-Italië
Voetjes van de vloer! 10x de mooiste vloeren

Alhoewel het in de jaren zestig een populaire kleur was, zorgt hij er nu voor dat je huis er gedateerd uitziet. Als het aankomt op kleurenpsychologie, is het volgens Humphrey een goede voor kleine dingen zoals accessoires, maar verpest hij het humeur als het op een te groot oppervlakte zit.

ORANGE POPSICLE

 

Advertisement - Continue Reading Below

Humphrey zegt dat deze kleur een wow-factor heeft – helaas niet op de goede manier. Het is te overweldigend op muren en maakt je zelfs hongerig. En de hele dag zo’n knorrende maag zit niemand op te wachten.

BLAZING YELLOW

 

Boterachtig geel is vrolijk, maar ga je te fel dan verandert de vrolijke kleur in een agressieve die mensen bang en gestrest maakt. Ook deze kleur is overheersend, wat zich volgens Humphrey altijd vertaalt in lelijk.

POPPY RED

 

Heldere rode kleuren motiveren woede, wat het tegenovergestelde is van wat je wilt voelen in je eigen huis. De kleur heeft volgens Humphrey ook een beetje eighties-neonroze in zich, waar je in huis weg van moet blijven. Alhoewel…?

PARFAIT PINK

 

Stoffige kleuren zoals deze toon roze zuigen het leven uit een kamer. Gezien heldere kleuren je humeur verbeteren, zegt Humphrey dat matte kleuren als deze dat juist niet doen.

Bron: House Beautiful
Beelden: Pantone

Deze kleur in de keuken blijkt invloed te hebben op de waarde van je huis >

Zo kies je de perfecte kleur voor je voordeur >