Het duurste huis van China is net een sprookje

Wacht maar tot je het zwembad ziet.

Meer van Interieur Architectuur
20 articles
Dit huis is maar twee meter breed
Wat? Hier staat een kopie van de Eiffeltoren
Wow! Dit wordt de gaafste concerthal ter wereld

Een gigantisch huis op een privé-eiland in één van China’s grootste meren. Klinkt goed, niet? Het heet niet voor niks Taohuayua, wat zich vertaalt naar Utopie of Perzikbloesemland. Het nieuw gebouwde stulpje in Suzhou verwerft alleen bekendheid door een ander uniek punt: het prijskaartje van € 138 miljoen. 

Advertisement - Continue Reading Below

Fotografie: Courtesy of Sotheby's

Dat blijkt het huis tot het duurste huis ooit te koop in China te maken - bijna het dubbele van zijn concurrenten. Maar wat maakt het huis dan zo duur? Nou, om te beginnen is het enorm: zo’n 6.730 vierkante meter. En dan zijn er ook nog 32 slaapkamers op het zuiden (want daar heb je het beste licht) en 32 badkamers.

Nodig je alleen zo’n 31 man uit voor een slaapfeestje, dan moet je toch wat te doen hebben. Gelukkig heeft het huis voor het vertier nog een aangenaam zwembad aan de rand van het meer. Als de zon ondergaat, kun je dat zwembad verruilen voor de gigantische wijnkelder die meer flessen wijn aanbiedt dan je kunt tellen. En dan weer terug naar buiten, om het laatste beetje van die zonsondergang mee te pikken vanaf één van de vele terrassen met uitzicht over het Dushu meer. Een oud Oosters sprookje, ware het niet dat de eerste steen pas drie jaar terug werd gelegd.

Fotografie: Courtesy of Sotheby's

Fotografie: Courtesy of Sotheby's

Fotografie: Courtesy of Sotheby's

Fotografie: Courtesy of Sotheby's

Fotografie: Courtesy of Sotheby's

Bron: House Beautiful

 

Deze Chinese boekenwinkel is de droom van elke boekenwurm én designliefhebber >
Wonen als een royalty? Dat is makkelijker dan je denkt >

 

Save