Je kunt nu kamperen op een rooftop in hartje New York

Het kost je wel íets meer dan een nachtje op de Franse camping.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Jij kunt de befaamde Bottle Stool winnen!
IKEA X Colette
IKEA en Colette gaan samenwerken!
10 interieurfouten die iedereen maakt

Alleen in New York kan het: kamperen in een yurt voor € 1.800 per nacht. De tent die door Mongoolse nomaden gebruikt wordt is nu een optie bij het W Hotel in midtown Manhattan.

De setting van de yurt is dan ook iets chiquer dan die van de exemplaren in Centraal Azië en staat op het terras van één van de Extreme Wow suites op de zeventiende verdieping van het hotel. Interieurontwerpers zeggen dat de zijkanten van de yurt het stil genoeg maken om erin te kunnen slapen onder de sterren in het midden van het New Yorkse verkeersgeweld, maar gezien er een aantal stappen verderop ook een normale slaapkamer is, is de yurt meer een plek om te socializen. Niet alleen in de yurt is het gezellig gemaakt met kussens en kandelaars, ook de rest van het terras is bekleed met kunstgras op sojabasis en ingericht met cocoon schommelstoelen en banken met grote kleden en kussens in vrolijke kleuren. Een vuurplaats met decoratief hout, hangende lichtjes en kaarsen en lantaarns zorgen voor de sfeer.

Advertisement - Continue Reading Below

'Glamping zoals dit is een enorme trend in hotels, vooral in Californië', zegt Kimberly Winthrop, senior interieurontwerper bij Laurel & Wolf, een online interieurbedrijf dat oa de W Hotels onder handen nam. 'Mensen houden van het idee om buiten te zijn, maar kamperen is weer zo'n gedoe. Er zijn zo veel dingen bij nodig, en deze optie heeft alle voordelen zonder er werk voor te hoeven doen.'

More From Interieur Nieuws
20 articles
Jij kunt de befaamde Bottle Stool winnen!
IKEA X Colette
IKEA en Colette gaan samenwerken!
10 interieurfouten die iedereen maakt
Je favoriete blad op de deurmat wanneer jij wilt!
ELLE Decoration april/mei 2017
10x waarom je de nieuwe ELLE Decoration wil hebben

Prijzen variëren van € 1.800 tot € 2.700 per nacht, afhankelijk van tijd, en een extra € 450 als gasten een flesje Veuve Clicquot op willen slurpen in hun yurt en een pakket met interieuradvies van Laurel & Wolf willen ontvangen voor thuis.

Het idee van de yurt bij het W Hotel komt van muziekfestivals als Coachella, waar het hotel gelijksoortige yurts sponsort voor mensen om in uit te komen rusten, zegt Pablo-Andres Lopez, marketing manager van het W New York. 'Het is mooi om het contrast te zien tussen het rustieke ontwerp en de stadse skyline erachter', zegt Lopez. 'Glamping is trendy, maar waar kun je dat nou middenin de stad doen?'

Alhoewel de yurt waarschijnlijk maar tot en met november blijft, is het W al bezig met brainstormen over het volgende grote idee voor de plek. Iglo, misschien?

Fotografie: W New York Bron: Town & Country

Je kunt nu een overnachting winnen in Paradiso Amsterdam >Dit zijn dus de vieste plekken in een hotelkamer >

Save