Dit is de ideale hoogte om kunst op te hangen

Als je het op gemiddelde ooghoogte wilt, dan.

Zelfs als je jezelf niet echt als handig zou omschrijven, durf je vast wel een spijker in de muur te slaan om een kunstwerk of foto aan op te hangen. Dat is ten slotte geen rocket science. Toch zit er volgens de auteurs van How to Hang a Picture: And Other Essential Lessons for the Stylish Home meer wiskunde achter dit klusje dan je zou denken. En gezien hier dus een heel boek over bestaat, geloven we dat meteen.

Advertisement - Continue Reading Below

Jay Sacher en Suzanne LaGasa zeggen dat de juiste hoogte om het midden van je kunstwerk op te hangen 145 centimeter van de grond is. Waarom? '145 centimeter met een speling van drie centimeter de gemiddelde ooghoogte van de mens', zegt coauteur Jay Sacher. 'Bij het aankleden van een kale muur is het de perfecte plek om te beginnen - een anker creëren voor het zicht van de kijker.' Interessant, al zouden wij toch zeggen dat onze ogen iets hoger zitten - we staan als Hollanders ten slotte niet echt bekend om onze gemiddelde lengte.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
de meest gefotografeerde deur van Zuid-Italië
De meeste gefotografeerde deur van Zuid-Italië
Voetjes van de vloer! 10x de mooiste vloeren
Deze 15 interieuritems kunnen niet meer op je 30e
3x winterbloeiers voor je plantencollectie
6 interieurs in de kleur van de liefde

Alhoewel deze hoogte leidt tot het meest aantrekkelijke beeld, zijn er een aantal uitzonderingen. Een gallery wall kan bijvoorbeeld alleen uit werk op verschillende hoogtes bestaan en ook obstakels in de muur, zoals ramen, kunnen in de weg zitten. Verder hangt het nog af van de grootte van een kunstwerk. Misschien toch maar zelfverzekerd die hamer pakken en gewoon op goed geluk die spijker in de muur slaan?

Bron: House Beautiful

Met deze tips wordt het ophangen van kunst een knap én een koud kunstje >Zo ontdek je wat voor kunst bij jou past >