Het thema van de 15e Dutch Design Week is zojuist bekendgemaakt

​En het is geworden…

'The making of', als een ode aan het maakproces en de makers van het jubileumjaar. 2500 ontwerpers tonen van 22 tot en met 30 oktober in Eindhoven hun nieuwste werk en het beste wat design te bieden heeft. In september zal het complete programma bekend zijn, maar wij geven je vast een voorproefje.

Ieder jaar vindt in Eindhoven het grootste designevenement van Noord-Europa plaats, waar werk en concepten van nationale én internationale ontwerpers gepresenteerd wordt. Verspreid over honderd locaties door de hele stad organiseert de Dutch Design Week tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, festiviteiten en nog veel meer. Tot de hoogtepunten behoren dit jaar:

Advertisement - Continue Reading Below

> de Graduation Show van Design Academy Eindhoven;> de uitreiking van de jaarlijkse Dutch Design Awards;> de presentatie van Dutch Invertuals en Modebelofte;> internationale tentoonstellingen van Designhuis, Van Abbemuseum, Kazerne, MU, Piet Hein Eek,Sectie-C, TAC en Yski;> de exposities 'It's Your World', in samenwerking met ambassadeur Bas van Abel, en 'Mind The Step', van de Technische Universiteit Eindhoven, Delft en Twente.

Meest gelezen

Met de keuze voor het thema van dit jaar stelt DDW het maakproces centraal, eert het de makers en gaat het de vervreemding tegen. Maar hoe moeten we dat precies voor ons zien? Martijn Paulen, directeur van de DDW: 'We laten zien dat Dutch designers kritisch en ondernemend zijn, veel zelf produceren, maar ook maatschappelijke problemen aanpakken. Met 'The making of' stimuleren en waarderen we zowel het onderzoeksproces als de eindresultaten. DDW biedt daarmee niet alleen een blik behind the scenes, maar vooral ook een preview.'

Komt dat zien!

De Dutch Design Week 2016 vindt plaats van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober in Eindhoven.