Marbelous! Hoe je alles mooi maakt met marbling

Ja, echt alles.​

Meest gelezen

Dat wij dol op marmer zijn, daar mag geen misverstand over bestaan. Hoe blij wij daarom zijn met de huidige marblingtrend, vraag je? Zo blij:

Now that's a party! #marbledballoons

A post shared by Cube Of Life (@cubeoflife) on

Advertisement - Continue Reading Below

Voor wie 'm gemist heeft: marbling is het omtoveren van ongeveer alles tot marmer, maar dan zonder de kostbare steensoort er daadwerkelijk bij te halen. En dat ziet er ongeveer zo uit:

Meest gelezen

In tegenstelling tot het uithakken van marmer of het in de buidel tasten voor een winkelversie van, is marbling een eitje. Een basisles: men neme een tube olieverf, terpentine, behanglijm, een bak water, stokje en een papier. Voor de plak een beetje behanglijm in het water, om te verdunnen een hoeveelheid terpentine door de olieverf. De verf druppelen over het water, stokje er doorheen voor het marmerpatroon en het papier erover voor de afdruk. Te moeilijk? Een tutorial vind je hier, hieren hier.

Wie vreest voor de eenheidsworst: ieder stukje marble is gegarandeerd uniek. Wie bang is om zijn handen uit de mouwen te steken: er ligt godzijdank al heel wat moois klaar in de winkels.

Ook nog altijd mooi: terrazzo. En zo maak je dat zelf >