5x de mooiste designbars voor de vrijmibo in Amsterdam

​Vrijmibo: staycation editie.

Meer van Interieur Hotspots
20 articles
Wie o wie gaat er naar Kopenhagen?
Dit restaurant is gevestigd in een kerk in Londen
Dit tiny yellow house wordt in een dag gebouwd

Wie thuiszit en thuis blijft deze zomer, leeft extra toe naar die borrel op de vrijdagmiddag - bij ons begint de dorst in ieder geval op dinsdag al. Maar met deze vijf prachtige designbars die de afgelopen tijd als paddenstoelen uit de grond schoten in onze hoofdstad, is dat gebrek aan buitenland ineens helemaal niet zo erg meer. We presenteren u de staycation: vrijmibo editie.

Louie Louie

Louie Louie Linnaeusstraat 11A

Advertisement - Continue Reading Below

Wie zijn vrijmibo voorheen bij Weber of Lux of één van de negen bars van de Drie Wijzen uit Oost deed, heeft er hoogstwaarschijnlijk na het bezoeken van Louie Louie een nieuwe favoriet bij. Voor Louie Louie sloegen eigenaren van meerdere bekende bars in Amsterdam de handen ineen. Van Dongen-Koschuch deed het interieur en bouwde zelfs een hele glazen serre aan het pand, met uitzicht op het Tropenmuseum. Alvast in de sfeer komen? Zet het nummer Louie Louie van The Kingsmen even op, daar werd de bar op geïnspireerd. En die naam dan, die bekt zo lekker.

Fotografie: Louie Louie
More From Interieur Hotspots
20 articles
Wie o wie gaat er naar Kopenhagen?
Dit restaurant is gevestigd in een kerk in Londen
Dit tiny yellow house wordt in een dag gebouwd
Volgend jaar in Jeruzalem.
Volgend jaar naar Jeruzalem? Hier wil je slapen
Deze hotels zijn allesbehalve gewoontjes

Bar Botanique

Bar Botanique Café Tropique Eerste van Swindenstraat 581

De tiende bar van die Drie Wijzen uit Oost opende vlak na collega-bar Louie Louie, en ook hiervan is het interieur behoorlijk Instagramwaardig. Tropisch chic, en dat is precies zoals het klinkt: een beetje twenties met een fijne kleurencombinatie van groen en poederroze, mooie materialen als marmer en fluweel en stampvol met planten. Studio Modijefsky verzorgde het interieur en creëerde ook het logo, dat groot uitgemeten over de gevel hangt. O, en het personeel en het eten: ook niet onverdienstelijk.

Fotografie: Maarten Willemstein

Bar Basquiat

Bar Basquiat Javastraat 88-90

Advertisement - Continue Reading Below

In dezelfde buurt én van dezelfde ontwerp studio vind je Bar Basquiat. Als inspiratie voor het interieur gebruikte Studio Modijefsky de kunst van man achter de naam, Jean-Michel Basquiat. De Amerikaanse kunstenaar en dichter stond bekend om zijn gebruik van een bonte mix aan materialen, wat zich in de bar vertaalt in kurk, metaal, beton, hout, tegels en meer. Een interieur zo rebels als Basquiat zelf.

Fotografie: Bar Basquiat

Café Waldeck

Café Waldeck Willemsparkweg 223

Zit je in hartje Oud-Zuid, dan móet je zaak wel door een ringetje te halen zijn. En zo is het bij café Waldeck, dat eruit ziet als een ouderwetse Franse bar in Art Deco-stijl. Framework Studio zette de bar centraal, en bouwde de rest er omheen. Ook op zwoele zomeravonden biedt het Vondelpark dat er pal naast ligt geen bedreiging, op het terras is het namelijk prima vertoeven.

Fotografie: Café Waldeck
Advertisement - Continue Reading Below

Skybar Madam

Madam Overhoeksplein 3

Ok, we zijn eerlijk, met Madam spelen we een beetje vals. Maar met een borrel in de hand over heel Amsterdam uitkijken, dat konden we je niet onthouden. Als de avond valt en de sterren verschijnen verandert restaurant Madam in een skybar, die vanwege zijn ligging in de top van de A'dam toren een spectaculair panoramauitzicht biedt over de hele stad. Niet voor de vrijmibo dus, maar voor de borrel later op vrijdagavond. Het interieur is van TANK, dat eerder onder meer het interieur voor de Supperclub in Odeon en Vondelgym deed.

Fotografie: Madam
Dit-zijn-s-werelds-mooiste-designbars-en-restaurants
Gerelateerd
Top-10-designhotels-in-Europa
Gerelateerd