Vliegen? Je wereldreis begint nu al op Schiphol

En wel in de vernieuwde Lounge 2.

Meer van Interieur Hotspots
20 articles
Bijzondere inrichting van het Koi Café in Hanoi
Dutch Design Week 2017: Ook voor plantenliefhebbers the place to be Carolijn Slottje
Deze ontwerper maakt urban jungles van niveau
5 goede redenen voor Unseen Amsterdam dit jaar

Vakantiegangers zijn 'm wellicht deze zomer al binnengewandeld: de nieuwe Lounge 2 die afgelopen juli zijn deuren opende op Schiphol. Na een lange verbouwing werd het drukbezochte deel van de luchthaven weer toegankelijk – en hoe. De lounge is niet langer een taxfree winkelparadijs, maar een heuse wereldreis nog vóór het opstijgen. En ook de thuisblijvers kunnen daarvan meegenieten, in dit virtuele plakboek.

Advertisement - Continue Reading Below

Even terug naar die wereldreis. Lounge 2 is zo ontworpen dat hij uit zeven verschillende werelden bestaat met elk een ander karakteristiek concept en design. Je reist er door de werelden Luxury, Family, Travel & Culture, Modern Dutch, SeeBuyFly, Fashion & Lifestyle en Care & Wellness.

More From Interieur Hotspots
20 articles
Bijzondere inrichting van het Koi Café in Hanoi
Dutch Design Week 2017: Ook voor plantenliefhebbers the place to be Carolijn Slottje
Deze ontwerper maakt urban jungles van niveau
5 goede redenen voor Unseen Amsterdam dit jaar
Het grootste pop-up park ter wereld – in Rotterdam
Het grootste pop-uppark ter wereld – in Rotterdam
Volgend jaar in Jeruzalem.
Volgend jaar naar Jeruzalem? Hier wil je slapen

Designbureau Kossmann.DeJong stak iedere ruimte in een eigen jas en ontwierp niet alleen de plattegrond, maar ook speciaal meubilair voor Lounge 2 onder de naam 100% Schiphol. Ruimtes worden onder meer door verschillende spectaculaire plafonds gescheiden – zo heeft de Care & Wellness World een gevel van glas en gedroogde kruiden en de Modern Dutch er een met koeien van keramiek.

Centraal tussen de werelden ligt een plein waar reizigers samenkomen, waar de – je hebt er misschien al over gelezen – levende klok van Maarten Baas hangt en je net als op een echt plein tussen de (levende!) bomen door wandelt.

En de rest van die werelden? Enkele hoogtepunten zijn de globe met luchthavencodes in de Travel & Culture World, de Hollandse cliché's van filmmaker Douwe Dijkstra in de Modern Dutch World en het speelgoedvliegtuig in de Family World.

Maar waar wij het eerste naartoe rennen bij binnenkomst is de Luxury World, waar je je koffer op de onderliggende bagageband kunt spotten. En dan maar duimen dat-ie daarna niet alsnog kwijtraakt.

Modevogels huismussen ELLE Decoration
Gerelateerd