Vliegen? Je wereldreis begint nu al op Schiphol

En wel in de vernieuwde Lounge 2.

Meest gelezen

Vakantiegangers zijn 'm wellicht deze zomer al binnengewandeld: de nieuwe Lounge 2 die afgelopen juli zijn deuren opende op Schiphol. Na een lange verbouwing werd het drukbezochte deel van de luchthaven weer toegankelijk – en hoe. De lounge is niet langer een taxfree winkelparadijs, maar een heuse wereldreis nog vóór het opstijgen. En ook de thuisblijvers kunnen daarvan meegenieten, in dit virtuele plakboek.

Advertisement - Continue Reading Below

Even terug naar die wereldreis. Lounge 2 is zo ontworpen dat hij uit zeven verschillende werelden bestaat met elk een ander karakteristiek concept en design. Je reist er door de werelden Luxury, Family, Travel & Culture, Modern Dutch, SeeBuyFly, Fashion & Lifestyle en Care & Wellness.

More From Interieur Hotspots
20 articles
Volkshotel
De hipste designhotels en -hostels in Amsterdam
Canvas
5 hippe terrassen om nog even te blijven hangen
Deze designer maakt vakantie nóg leuker voor kids
Bar Botanique Cafe Tropique ELLE Decoration
5x designbars voor de vrijmibo in Amsterdam
Tentoonstellingen & designevenementen augustus ELLE Decoration
Design- en cultuurevents in augustus

Designbureau Kossmann.DeJong stak iedere ruimte in een eigen jas en ontwierp niet alleen de plattegrond, maar ook speciaal meubilair voor Lounge 2 onder de naam 100% Schiphol. Ruimtes worden onder meer door verschillende spectaculaire plafonds gescheiden – zo heeft de Care & Wellness World een gevel van glas en gedroogde kruiden en de Modern Dutch er een met koeien van keramiek.

Centraal tussen de werelden ligt een plein waar reizigers samenkomen, waar de – je hebt er misschien al over gelezen – levende klok van Maarten Baas hangt en je net als op een echt plein tussen de (levende!) bomen door wandelt.

En de rest van die werelden? Enkele hoogtepunten zijn de globe met luchthavencodes in de Travel & Culture World, de Hollandse cliché's van filmmaker Douwe Dijkstra in de Modern Dutch World en het speelgoedvliegtuig in de Family World.

Maar waar wij het eerste naartoe rennen bij binnenkomst is de Luxury World, waar je je koffer op de onderliggende bagageband kunt spotten. En dan maar duimen dat-ie daarna niet alsnog kwijtraakt.

Modevogels huismussen ELLE Decoration
Related Article