Inspiratie! Dit industriële pand krijgt een moderne kick door kunst

En is verder vintage op z'n best.

Meer van Interieur Architectuur
20 articles
Deze man bouwt een illegale studio onder een brug
Binnenkijken in een appartement in Barcelona
Eiffeltoren
12 dingen die je nog niet wist over de Eiffeltoren

Jaime Beriestain is een hombre universal, het Spaanse equivalent van de uomo universale of gewoon ons eigen manusje van alles – op interieurgebied dan. De Chileen verliet zestien jaar geleden zijn geboorteland voor een carrière in Spanje, die later vruchtbaar zou blijken.

Meneer Beriestain heeft ondertussen onder meer een lijn interieuraccessoires, een handel in opgeknapte vintage meubels, een café, restaurant en hij richt hotels en huizen in zoals deze. Diputación is het laatste project van Beriestain, dat vlakbij zijn eigen winkel in Eixample, Barcelona ligt.

Advertisement - Continue Reading Below

Beriestain koos er bij de renovatie bewust voor de industriële elementen van het gebouw in ere te laten. De onafgewerkte muren en blootliggende leidingen vormen een achtergrond met karakter voor de moderne inrichting van het pand uit 1890. Gladde muren werden zo bewerkt dat ook daarvan de ouderdom af te lezen is.

Hier en daar geeft moderne kunst en minimalistisch meubilair tegengas in het oude, maar gouden ontwerp. Maar als je zelf vintage goed opknapt, dan moet ook daar mee gewerkt worden. Mogen wij alsjeblieft even wegzinken in die koperen badkuip onder dat gewelfde plafond?

Extreme-make-over-oude-melkschuur-wordt-droomhuis-in-Barcelona
Gerelateerd