Maarten Baas makes time tijdens Dutch Design Week 2016

​En daar maken wij dan weer graag tijd voor vrij.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Waarom je vroeg moet beginnen met kerstdecoratie
Dit raam kun je uitklappen tot balkon
tips voor het organiseren van een kerstdiner

'Design is een lelijk woord voor heel veel moois,' aldus Maarten Baas. De ambassadeur van de Dutch Design Week 2016 keert dit jaar terug naar de stad waar zijn carrière ooit begon aan de Design Academy en neemt het heft in eigen handen. Baas neemt er niet alleen de tijd, maar máákt er tijd, en vervaagt met MAARTEN BAAS MAKES TIME de grenzen tussen de disciplines van design.

MAARTEN BAAS MAKES TIME

De expositie van Baas, die van 22 t/m 30 oktober plaats zal vinden in de voormalige garages van het VDMA gebouw, biedt een mix van theater, beeldende kunst, fotografie, grafische vormgeving en gastronomie. Ook de designers zelf smelten samen - Baas werkt samen met oa Jurgen Bey, Kiki van Eijk, maar ook jong Eindhovens talent.

Advertisement - Continue Reading Below

SERGIO HERMAN MAKES FOOD

En niet alleen dat. De synergie die zich toonde in restaurant The Jane en ontstond uit een samenwerking van Maarten Baas en sterrenkok Sergio Herman zet zich ook in Eindhoven voort. Het tijdelijke restaurant van beide heren wordt als vanzelfsprekend voorzien van culinair genot door Herman en aangekleed door Baas.

More From Interieur Nieuws
20 articles
Waarom je vroeg moet beginnen met kerstdecoratie
Dit raam kun je uitklappen tot balkon
tips voor het organiseren van een kerstdiner
Hartvormig eiland te koop bij New York
Little Greene, behang, vintage trend,
Nieuwe behangcollectie Little Greene bloemenprint

ANTHON BEEKE MAKES A BOOK

Het wordt er eentje voor in de boeken - letterlijk. Grafisch koning Anthon Beeke, Mariola López Mariño en Baas werken samen aan een boek over hun denkwijzen, waarbij een sneak preview gegeven wordt tijdens Baas' expo.

VPRO MAKES A MIXED REALITY

Herinner je je deze nog? Tijdens Salone del Mobile afgelopen april in Milaan verraste Baas ons met een stoel die de tijd neemt: zijn Tree Trunk Chair is pas over tweehonderd jaar klaar. VPRO Medialab stilt het hongerige ongeduld en biedt met augmented reality een virtuele kijk op het ontwerpproces van de stoel - waar wij de tijd anders niet voor hadden gehad.