Binnenkijker: het prachtige Hotel Moments in Budapest

Nieuwe rubriek!

Meest gelezen

Vanaf nu laten we je iedere woensdag een kijkje nemen in een bijzonder gebouw, bij iemand thuis, of schotelen we je gewoon mooie beelden van bijzondere interieurs voor. We trappen af met: Hotel Moments in Boedapest – in april dit jaar geopend en nu al beoordeeld met vijf sterren op Tripadvisor.

Hotel Moments, beter bekend als het Schossberger Palace, is door de Italiaanse designstudio AlmaDesign , in samenwerking met designbureau Eszter Partners, gedecoreerd met unieke stoelen. Het gebouw, dat maar liefst twee eeuwen oud is, werd ontworpen door Adolf Feszty – Hongarije's meest beroemde architect van die tijd.

Advertisement - Continue Reading Below

Leuk feitje: het gebouw was voordat het een hotel werd de eerste bioscoop van het land, toen een bank en daarna een clubgebouw.

Toen dit prachtige stukje architectuur omgetoverd werd tot hotel is de originele elegante structuur van het pand behouden. Het contrast tussen de negentiende eeuwse ornamenten en de moderne materialen (plus een bups aan designmeubelen), maakt deze bestemming zeker een bezoekje waard.

Meest gelezen

Voordat je een vliegticket naar Boedapest boekt, kun je hier al even binnenspieken: