Mieke Meijer geeft functionaliteit een nieuwe betekenis

​En toont haar designtalent op Dutch Design Week 2016.

Meest gelezen

In aanloop naar de Dutch Design week 2016 vertelt designer Mieke Meijer van Studio Mieke Meijer, die ze samen met haar man Roy Letterlé runt, over wat haar inspireert tot haar producten. Haar Dutch Design Week zal in het teken staan van linoleum, een materiaal dat ze gebruikte bij het maken van haar Gravel Plant-serie.

Inspiratie voor de serie haalde ze uit het historische kolenmijnenindustriecomplex Zollverein in Essen, het terrein met architectonische gebouwen uit de Moderne Beweging dat tot het Unesco werelderfgoed behoort. Dit terrein maakte indruk op Meijer door zijn 'pure functionaliteit', volgens haar zit 'er niets te veel aan, is het ontzettend eerlijk en onstaat er daardoor een soort van schoonheid'. Ook haalde ze inspiratie uit werk van fotografenechtpaar Bernd en Hilla Beche.

Advertisement - Continue Reading Below

Kijk maar even mee...

Gravel Plant 01

Op Dutch Design Week zal Studio Mieke Meijer meewerken aan een stand voor Forbo Flooring samen met ontwerpers Mae Engelgeer, Nynke Sybrandy, Rop van Mierlo, Antoine Peter, Sigid Calon en Hilde Koenders. Voor deze stand ontwerpen zij allemaal een eigen Flotex vloer, een zachte vloerbedekking die ook nog eens hygiënisch en makkelijk schoon te houden is.

Meest gelezen

Werp vooral even een blik op ander werk van Studio Mieke Meijer, want het is tof...

Materialism project exhibited at the new #sundaymorning@ekwc in Oisterwijk (NL)

A post shared by Studio Mieke Meijer (@studiomiekemeijer) on

Ook Maarten Baas maakt tijd tijdens DDW.