IKEA komt met een primeur naar Dutch Design Week 2016

Hold your horses​...

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Waarom je vroeg moet beginnen met kerstdecoratie
Dit raam kun je uitklappen tot balkon
tips voor het organiseren van een kerstdiner

IKEA komt namelijk naar de Dutch Design Week dit jaar met een fantastisch nieuwe, limited collectie genaamd STUNSIG. De collectie zal bestaan uit borden, tassen, kommen, dekbed- en kussenovertrekken. De producten zijn bedrukt met spannende prints waarin boswezens, vriendelijke aliens, vogels en verzonnen sterrenbeelden de hoofdrol spelen.

Voor de collectie ging IKEA een samenwerking aan met 'n zestal veelbelovende ontwerpers: Frederique Vernillet, Malcolm Stuart, Pinar&Viola, Steven Harrington, Team Hawaii en Tilde Bay.

IKEA STUNSIG
Advertisement - Continue Reading Below

Nederlandse designer Viola Renate, van designduo Pinar&Viola dat ze samen met Turkse designer Pinar Demirdag runt, vertelt over de samenwerking met IKEA en hun inbreng in de collectie:

Het thema van het design is het omarmen van het onbekende. De prints vertellen een utopisch verhaal vol mythische dieren en wezens.

IKEA STUNSIG
IKEA STUNSIG

IKEA speelt met de collectie in op de behoefte van mensen om anders te willen zijn dan de buren. Vandaar de gewaagde en kunstzinnige prints. Wij zijn overtuigd... Alleen zullen we nog even moeten wachten, de collectie zal naar verwachting vanaf juni 2017 te koop zijn.

Ook deze drie nieuwe limited collecties zullen binnenkort in de IKEA-winkels liggen >