6 dingen over behang die je móet lezen voor je aan de slag gaat

Plannen om te gaan behangen? Dit wist je vast nog niet. Lees en leer...​

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Altijd al willen gluren bij de buren? Dat kan!
Dit toffe pand zou zomaar van jou kunnen worden
Huis verkopen? Verwijd deze kleuren

Behangmerk Graham & Brown heeft deze eerste week van oktober omgedoopt tot International Wallpaper Week - en daar doen wij gezellig aan mee. Zes dingen die je vast nog niet wist over behang.

Advertisement - Continue Reading Below

1

Nieuwbouwhuis? Wacht dan even met behangen - om precies te zijn ongeveer een half jaar. Waarom, vraag je je af? De muren van een nieuwbouwhuis zijn voor die tijd nog niet uitgewerkt. Als je eerder begint met behangen kan je behang scheuren.

2

Van stoepkrijten naar tekenen op de muur. Doe je kinderen (of jezelf) inkleurbehang cadeau. Laat je creatieve zelf los op dit behang om je eigen meesterwerk te creëren. Je koopt het bijvoorbeeld bij Murals Wallpaper of burgerplex.com.

Murals Wallpaper
Murals Wallpaper
More From Interieur Nieuws
20 articles
Altijd al willen gluren bij de buren? Dat kan!
Dit toffe pand zou zomaar van jou kunnen worden
Huis verkopen? Verwijd deze kleuren
Dutch Designer Maarten Baptist DDW 2017
Aan tafel! Tijdens de Dutch Design Week 2017
Natalia Vodianova ontwerpt 'n bijzondere collectie

3

Behang alleen leuk om naar te kijken? Nope. Behangmerk Groovy Magnets heeft magneet- en krijtbehang. Hang er je favoriete artwork aan of schrijf er je boodschappenlijstje op.

Groovy Magnets
Groovy Magnets

4

Er zijn verschillende soorten behang, zo is er voor ieder wat wils. Glasvezelbehang, vinyl behang (het beste voor in keuken of badkamer), vliesbehang en papierbehang. Voor je begint met behangen, kijk even welk behang jij nodigt hebt. Wel zo slim.

5

Er bestaat behang gemaakt van ÉCHTE veren, maak kennis met Koket. Dit meubelmerk geboren in New York ademt glamour. Dit jaar lanceerde het merk een eigen behangcollectie gemaakt van veren van pauwen, kwartels en fazanten. Helaas is deze collectie ontzettend duur - maar even sparen en dan heb je wel wat.

KOKET
KOKET

6

Als je behang over hebt - geloof ons, dat gebeurt altijd - dan zijn er een heleboel dingen die je met deze resten kunt doen. Wat precies? Dat vertellen we je zaterdag.

Lees ook even over de obstakels die onze (groot)ouders moesten overwinnen om te kunnen behangen.