5 Europese designhotels om de feestdagen te ontvluchten

Zonder het winterse sfeertje te hoeven missen.

Meer van Interieur Hotspots
20 articles
Dit restaurant is gevestigd in een kerk in Londen
Dit tiny yellow house wordt in een dag gebouwd
Volgend jaar in Jeruzalem.
Volgend jaar naar Jeruzalem? Hier wil je slapen

Dól op de winter, maar krijg je de kriebels van de feestdagen? Ga buiten de gebaande paden, de steden uit en zoek je rust in één van deze winterse designhotels in Europa. Of zwijmel, net als wij, gewoon even weg bij de gedachte.

PARC HOTEL BILLIA - SAINT VINCENT, ITALIË

Advertisement - Continue Reading Below

De moderne façade van Parc Hotel Billia is niet iets wat je verwacht in een oud dorpje in het noordwesten van Italië. Een blokje om laat dan ook zien dat het hier om een historisch sprookje gaat - om de hoek duikt een ouderwetse kasteelgevel op. Architect Piero Lissoni nam de omliggende reuzen van de Alpen als inspiratie voor zijn minimalistische ontwerp en combineerde op een laconieke manier het moderne met het authentieke - uit respect voor het land.

More From Interieur Hotspots
20 articles
Dit restaurant is gevestigd in een kerk in Londen
Dit tiny yellow house wordt in een dag gebouwd
Volgend jaar in Jeruzalem.
Volgend jaar naar Jeruzalem? Hier wil je slapen
Deze hotels zijn allesbehalve gewoontjes
Dit is de perfecte plek om Valentijn te vieren

CERVO MOUNTAIN BOUTIQUE RESORT - ZERMATT, ZWITSERLAND

Advertisement - Continue Reading Below

Bij CERVO zit je dan wel in een wintersportgebied, in je eigen chalet hoef je daar niets van te merken. Daniel en Seraina Lauber zetten je op het verkeerde been met vintage stukken en ouderwetse ruitjes, maar het idee van de jarenvijftiglodge lijk je te vergeten wanneer je de strakke lijnen en moderne afwerkingen in de rest van de ruimtes ziet. Maar niet helemaal, want een jarenvijftiglodge, dat is het nog altijd van origine.

ROOMS HOTEL KAZBEGI - STEPANTSMINDA, GEORGIË

Advertisement - Continue Reading Below

De pieken van het Kaukasusgebergte, die tot 5.000 meter hoogte reiken, bieden niet alleen een waanzinnige achtergrond voor het Rooms Hotel Kazbegi, maar ook een prachtig uitzicht vanuit de kamers. Nata Janberidze en Keti Toloraia ontwierpen het gebouw van glas, hout en staal naar de moderne New Yorkse standaard, maar verloren daarbij traditie niet uit het oog.

ION LUXURY ADVENTURE HOTEL - NESJAVELLIR, IJSLAND

Studio Minarc ontwierp in IJsland een hotel op betonnen palen dat hoog boven het ruige IJslandse landschap uittorent. Binnen komt de warmte je tegemoet door het gebruik van aardse materialen als sloophout en lava. Het gebouw is geheel milieuvriendelijk, met waterbesparende douchesystemen en meubilair van gerecycled materiaal en ligt perfect centraal om de natuur van het land te ontdekken.

Meest gelezen

ZHERO ISCHGL / KAPPL - KAPPL, OOSTENRIJK

Voor één keertje niet naar de Alpen om te skiën, maar voor een luxe retreat in één van de nieuwste telgen van de Zhero Hotel Group. High class en luxe zoals we gewend zijn van de hotelketen, met prachtig warm interieur van Toc Design Studio en exterieur van Jäger ZT. Nooit gedacht dat we met liefde onder een stel houten planken wakker zouden willen worden.