Dít is 's werelds bekendste designlamp

Shop 5 lampen gebaseerd op Anglepoise – de designklassieker van George Carwardine.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
(P)inspiratie: 16x een houten muur in huis
In deze nieuwe hotspot weef je samen een wandkleed
Deze planten zijn niet kapot te krijgen

De Anglepoise is één van de beroemdste – al dan niet dé bekendste designlamp ter wereld – ontworpen door automonteur George Carwardine in 1931. Door middel van veren onder constante druk te zetten, kreeg hij de lamp perfect in balans. Zo kan de Anglepoise in elke mogelijke hoek gebogen worden én blijven staan. Wat ontzettend handig was voor het monteren van auto's. Of zo'n beetje alles in het leven – zo bleek achteraf –, want de Angelpoise werd een wereldwijde hit. Dank George.

Advertisement - Continue Reading Below

Via de website zijn de lampen verkrijgbaar vanaf zo'n honderd euro.

Op zoek naar iets anders in die trant? Geen probleem. Deze lamp der lampen is namelijk de basis geweest voor verschillende ontwerpen. We hebben hier de vijf mooiste voor je uitgezocht.

1. Oranje bureaulamp. Dit oranje exemplaar heeft een leuke eigen stijl door de vorm van de lampenkap. Voor € 57 is hij van jou.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
(P)inspiratie: 16x een houten muur in huis
In deze nieuwe hotspot weef je samen een wandkleed
Deze planten zijn niet kapot te krijgen
Kijk achter de schermen bij Scholten & Baijings
Gratis overnachten in de bergen van Alaska

2. Cooper bureaulamp van Bronq. Deze robuuste lamp lijkt erg op de Anglepoise, maar door het gebruik van ander materiaal krijgt hij een heel eigen karakter. Kost 'n beetje: € 79,95.

3. Vloerlamp Copper Angled, van The Forest & Co., kost iets meer (€ 185,50) maar dan heb je wel een flitsend koperen exemplaar in huis staan.

4. Nepa lamp van Giles Godwin-Brown. Hoe leuk is deze muurlamp? Helaas nog niet in de verkoop, maar je kunt meehelpen aan de ontwikkelen van deze lamp.

5. Bureaulamp Nuny van de Israelische designer Haim Evgi. Hij maakte variaties op de Anglepoise gemaakt van hout. Prijs op aanvraag.

Designlampen helemaal jouw ding? Kom dan naar het ELLE Decoration Live waar je nog meer designer-goodies kan vinden. Scoor je kaarten hier.