Het restaurant Ayla is de nieuwe hotspot van Rotterdam

Mét genderneutraal toilet.

Meer van Interieur Hotspots
20 articles
Wie o wie gaat er naar Kopenhagen?
Dit restaurant is gevestigd in een kerk in Londen
Dit tiny yellow house wordt in een dag gebouwd

Rotterdammers krijgen er een nieuwe hotspot bij: restaurant Ayla opent vandaag de deuren aan het Kruisplein. Genieten van de mediterrane keuken terwijl je je ogen tegoed doet aan het kunstig ontworpen interieur, ontworpen door Mehdi le Mair, vormgever van het interieur van onder andere The Suicide Club en Panache Amsterdam. Het brein achter de spraakmakende muren en materialen is kunstenaar Joost Goudriaan. Hij bouwde met zijn team bijna alles met de hand. De graffiti op de muren komt van kunstenaar Niels Bakkerus.

Advertisement - Continue Reading Below

Ook het toilet (laatste foto) is zacht gezegd bijzonder - en bovendien genderneutraal. De wc als ontmoetingsplek door Studio Olivier. Ook mede verantwoordelijk voor de inrichting van De Biergarten en The Suicide Club.

En de keuken? (We komen immers om te eten.) Bij Ayla proef je tapas uit Spanje, Italië, Griekenland, Noord-Afrika en Oost-Europa van een wekelijks wisselende kaart. Chef Hette Hettema runt de keuken met een ervaren en getalenteerd team. Maar alleen het eclectische interieur is al een bezoekje waard.

Restaurant Ayla
Restaurant Ayla
Restaurant Ayla
Restaurant Ayla
Restaurant Ayla
Restaurant Ayla
Restaurant Ayla
Restaurant Ayla

Het restaurant is iedere dag, het hele jaar door, open van acht uur 's ochtends tot middernacht.

Ga ook even langs dit Boutique Hotel op de Kalverstraat in Amsterdam >