Met deze 7 tips haal je het meeste uit je kleine woonkamer

Klein maar fijn.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
Dit waren alle Pantone Colors of the Year tot 2017
keuken, schoonmaken, smetteloze keuken, huis, interieur
5 plekken in de keuken die je móet schoonmaken
13 geheimen van een schoonmaakster om af te kijken

Woon je klein? Of heb je een kleine woonkamer? We've got your back! Zelfs al heb je niet zoveel ruimte in deze tóch wel belangrijke kamer, dan nog kun je er op stijlgebied best wat mee. Wij vertellen hoe – mét een portie (P)inspiratie.

Tip 1: groot, groter, grootst

Ga voor groot. Oftewel, houd de regel aan 'groot maakt groter'. Je intuïtie vertelt je misschien dat je beter voor kleinere meubels en accessoires kan gaan, maar niets is minder waar. In plaats van te kiezen voor twee kleine banken of stoelen, koop één groter exemplaar.

Advertisement - Continue Reading Below

Tip 2: keep it clean

Om verder te gaan op tip 1. Let er wel op dat je woonkamer niet te vol raakt. Niet zo handig als je bij iedere beweging ergens tegenaan loopt. Keep it clean!

Tip 3: art

Kunst. Of het nu fotografie, een grafische print of een klassiek schilderij is. Ga. Voor. Kunst. Vaak wordt onderschat hoeveel dit toevoegt aan een ruimte. Een mooi, groot schilderij boven je bank doet wonderen.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
Dit waren alle Pantone Colors of the Year tot 2017
keuken, schoonmaken, smetteloze keuken, huis, interieur
5 plekken in de keuken die je móet schoonmaken
13 geheimen van een schoonmaakster om af te kijken
'Je moet altijd de mogelijkheid hebben om de hoeveelheid licht je je slaapkamer te reguleren,' zegt Brophy. Ze raadt aan om lichten op een dimmer te installeren, zodat je precies genoeg licht binnenkrijgt als je wilt. 'Licht heeft een enorm effect op onze gemoedstoestand en energie. Ik raad mensen altijd aan een paar verschillende lampen te kopen en deze te testen,' zegt ze. 'Zo vind je uit welk licht werkt voor jou.'
9 manieren om stressloos te kunnen slapen
Pantone 2017, Color of the Year, Greenery, groen, interieur, interieurinspiratie
Een ode aan Pantone's Color of the Year: Greenery

Pssst... Nog geen geschikt kunstwerk in huis? Kom dit weekend dan naar ELLE Decoration LIVE.

Tip 4: rijke stoffen

Om je kleine woonkamer een dosis extra flair te geven, ga voor rijke stoffen. Denk aan fluweel of leer. Het mooiste is natuurlijk een bank in een van deze stoffen. Niet zo'n groot budget? Schaf dan bijvoorbeeld een paar fluwelen kussens of plaids aan.

Tip 5: let there be light

Lichte kleuren maken groter. Dit betekent niet dat je hele woonkamer wit moet, maar blijf zoveel mogelijk weg van donkere tinten. Deze zorgen ervoor dat je kamer niet alleen kleiner lijkt – maar ook dat de sfeer zwaarder wordt – dat wil je vermijden.

Tip 6: spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Spiegels reflecteren, waardoor de optische illusie wordt gecreëerd dat je kamer groter is. Ook hier geldt (back to tip 1); hoe groter de spiegel, hoe groter je kamer lijkt.

Tip 7: accessoires

Wat is het leven zonder accessoires? Hetzelfde geldt voor je woonkamer. Kleurrijkere items zijn bijvoorbeeld ideaal om die lichte kamer op te fleuren. Ga voor items die bij je passen om de kamer eigen te maken. Wist je trouwens dat deze acht woonaccessoires nóóit tegenvallen.

Hier een dosis (P)inspiratie, kijk en leer.

Advertisement - Continue Reading Below

5x handig met dubbelfunctie voor in een kleine woonkamer >