Dé interieur- en designevents in december 2016

Wat te doen in de feestmaand.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
9 dingen in huis die je onbewust lui maken
En ze blijkt niet de enige bekendheid die dat doet.
Wat? Mariah laat haar kerstboom staan tot juni
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest

RAFELRANDEN VAN DE SCHOONHEID

> 3 december 2016 t/m 28 mei 2017 @ TextielMuseum, Tilburg

Installaties van textiel, interactieve beelden en films. Gemaakt door kunstenaars en vormgevers Heringa/Van Kalsbeek, Bart Hess, Nan Groot Antink, Tanja Smeets en Karin van Dam. Zeggen deze namen je nou helemaal niks? Ga dan zeker even kijken. Al het werk is gemaakt in het TextielLab, de eigen werkplaats van het TextielMuseum. Meer info vind je op textielmuseum.nl.

Rafelranden van de Schoonheid
Advertisement - Continue Reading Below

DE STIJL IN HET STEDELIJK

> 3 december 2016 t/m 21 mei 2017 @ Stedelijk Museum, Amsterdam

Waar laat kunstbeweging De Stijl zich zien in de collectie van het Stedelijk Museum? Wandel door zes zalen van het museum en ontdek het antwoord op deze vraag. De expositie is onderdeel van het 100 jaar De Stijl-programma, waarin 2017 is omgedoopt tot het themajaar 'Mondriaan to Dutch Design'. Meer info vind je op stedelijk.nl.

Nofretete, 2014

MASTERS OF LXRY

> 8 t/m 12 december @ Amsterdam RAI, Amsterdam

More From Interieur Nieuws
20 articles
9 dingen in huis die je onbewust lui maken
En ze blijkt niet de enige bekendheid die dat doet.
Wat? Mariah laat haar kerstboom staan tot juni
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest
Hollands glorie.
IKEA strikt deze Nederlandse topdesigner
Dit is 'm: het beste IKEA-product aller tijden

Luxepoes (in the making)? Dan mag je de beurs Masters of LXRY niet missen. Het beste van het beste op het gebied van kunst, interieur, design, gastronomie, sieraden, horloges, boten en auto's. Dit jaar is het de 15e editie én daarmee de grootste tot nu toe. Amsterdam RAI zal volgestouwd worden met de laatste reis- en interieurtrends, unieke limited editions, modeshows, live muziek en eten van chef-koks. Meer info vind je op lxry.nl.

10 YEARS OF THOMAS EYCK

> 23 december 2016 t/m 14 mei 2017 @ Zuiderzeemuseum, Enkhuizen

Designproducer Thomas Eyck is een naam die regelmatig om de hoek komt kijken. Samen met het Zuiderzeemuseum en curator en scenograaf Jules van den Langenberg startte hij het project 10 Years of Thomas Eyck. Tien jonge ontwerpers, kunstenaars en architecten werden gevraagd om voor de tentoonstelling kenmerkende t.e.-objecten in een nieuw jasje te steken. Meer info vind je op zuiderzeemuseum.nl.

10 Years of Thomas Eyck

KERST ART FAIR

> 17 en 18 december @ Centrum Beeldende Kunst, Amsterdam Zuidoost

Sieraden, vazen, tassen. Er is van alles te vinden op de Kerst Art Fair. Met veel kersverse ontwerpers als Ratna Ho, Gertruud Hertog en Melissa Biezen. Ook wordt de nieuwe kunstuitleencollectie van het Centrum Beeldende Kunst gepresenteerd - want kunst lenen is het nieuwe kopen. Meer info vind je op cbkzuidoost.nl.