Zo organiseer je een feestdiner zonder eetkamer

Klein huis? Geen probleem.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
13 geheimen van een schoonmaakster om af te kijken
'Je moet altijd de mogelijkheid hebben om de hoeveelheid licht je je slaapkamer te reguleren,' zegt Brophy. Ze raadt aan om lichten op een dimmer te installeren, zodat je precies genoeg licht binnenkrijgt als je wilt. 'Licht heeft een enorm effect op onze gemoedstoestand en energie. Ik raad mensen altijd aan een paar verschillende lampen te kopen en deze te testen,' zegt ze. 'Zo vind je uit welk licht werkt voor jou.'
9 manieren om stressloos te kunnen slapen
Pantone 2017, Color of the Year, Greenery, groen, interieur, interieurinspiratie
Een ode aan Pantone's Color of the Year: greenery

Leg kussens neer

Wie zegt dat je stoelen nodig hebt om een diner te hosten? Met kussens op de vloer bespaar je niet alleen ruimte, maar creëer je ook een knusse en relaxte sfeer. Win-win.

Gebruik kleine tafeltjes

De salontafel leent zich net zo goed voor een tafelsetting als een eettafel dat doet. Losse hapjes serveer je op bijzettafels - een ronde tafel is een instant borrelplateau.

Ga voor borrelhapjes

Een vijfgangendiner op tafel toveren is met beperkte ruimte iets moeilijker, want waar laat je alles? De oplossing is om voor een diner met losse hapjes gaan. Finger food heet niet voor niks zo, een borrelhap eet je zo uit het vuistje. En ook met een kleine keuken kom je al een heel eind, zo bestaan er tegenwoordig zelfs bedrijfjes die een geheel verzorgde borrelplank aan huis bezorgen, daar weet ons zusje ELLE Eten wel raad mee.

Borrelplank Amsterdam
Advertisement - Continue Reading Below

Doe een walking dinner

Wil je toch iets uitgebreider koken, dan leent je langgerekte aanrecht zich perfect als buffet. Doe een walking dinner door de keuken en laat ieder zijn eigen bordje opmaken. Om vervolgens casual neer te ploffen op de kussens in de woonkamer.

Breid je tafel uit

Heb je rugpatiënten, grootouders of gewoon veeleisende vrienden over de vloer en is dineren op de grond geen optie? Sleep dan een klein bureau, twee even hoge bijzettafeltjes of bij meubelcrisis twee stapels bierkratten naar het midden van je woonkamer en leg er een grote plank of deur op. Wel even een groot tafelkleed over die bierkrat-deur-combi, want chic is het niet.

Gebruik je badkuip als koeling

Als we dan toch creatief en een tikkeltje studentikoos bezig zijn: er is haast geen koelkast groot genoeg voor een kerstdiner. Stal je gerechten of happen er daarom in uit en houd de drank nog even achter. Een paar zakken ijs en water in je badkuip of wasbak et voilà, een gekoelde bar.