8 decoratiegeheimen die elke stilist gebruikt voor de kersttafel

Ook jij kunt dit.

Meer van no video preroll
19 articles
Deze Mango-collectie geeft jouw garderobe upgrade!
Elle NL + Mango
ELLE augustus 2017
Wat is er aan de hand met polkadots?
Waarom Den Bosch deze zomer 'the place to be' is
Elle NL + Licor 43

Als interieurliefhebbers is Kerst iets waar we het hele jaar naartoe werken. Eindelijk mogen we het huis - binnen én buiten - legaal over-decoreren met op de achtergrond dat ene nummer van Mariah Carey. Ook de kersttafel blijft niet onaangetast. Watertandend scrollen we Pinterest af naar de mooiste creaties. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk, feestelijk een kersttafel dekken? Wij dekten er drie in thema. Hier volgen onze tips.

Advertisement - Continue Reading Below

1. Bepaal het thema van je tafel

Het hoeft niet meteen een heel themafeest te worden, maar kies bijvoorbeeld voor een kleurenpalet: donker, licht, traditioneel. Zoals te zien is in onderstaande video's.

More From no video preroll
19 articles
Deze Mango-collectie geeft jouw garderobe upgrade!
Elle NL + Mango
ELLE augustus 2017
Wat is er aan de hand met polkadots?
Waarom Den Bosch deze zomer 'the place to be' is
Elle NL + Licor 43
Ga jij voor fierce én comfy op een festival?
Elle NL + Zalando
Ben jij deze kleurrijke cool girl op een festival?
Elle NL + Zalando

2. Kies een goede ondergrond

Mits je een ontzettend knappe hardhouten tafel hebt, anders: kies voor een tafelkleed. Zie je tafel als een onbeschreven doek. Tip: molton onder je tafelkleed doet wonderen, zo weet je zeker dat alles op zijn plek blijft.

Advertisement - Continue Reading Below

3. Maak gebruik van bloemen en planten

Dit is een echte maker- or breaker. Koppel ze aan je thema en ga los. Traditionele hulst hoeft al lang niet meer. Kies eens voor eucalyptus als tafelloper of grote groene bladeren.

4. Match je servies en bestek

Het is natuurlijk ontzettend mooi als je van alles hetzelfde hebt. Maar mocht je niet in het bezit zijn van een 32-delig zilveren bestek-set: combineer. Mix 'n match je gek.

Advertisement - Continue Reading Below

5. Leer de tafeletiquette

Hoe heurt het eigenlijk? Een beetje etiquette is namelijk op zijn plaats, helemaal aan de kersttafel. Vork links, mes rechts, dessertlepel boven. Zo gesnapt en gesnopen, en deze informatie gaat je nog vaak uit de brand helpen.

Meest gelezen

6. Werk in de hoogte en in lagen

Dit maakt de tafel in één klap een stuk mooier. Bedenk wel dat je diegene tegenover je nog wil kunnen zien (of niet, in dat geval zet je er een groot boeket tussen).

7. Gebruik het juiste licht

Kaarslicht is het mooiste. Voor grote ruimtes is het misschien niet sterk genoeg. Kies dan aanvullend voor een dimlicht. Een witte led lamp is te allen tijden strikt verboden.

8. Koop de juiste aankleding

Het thema heb je, nu nog bijpassende spullen. Ga voor kandelaars, servetten, stukken fruit, maak eigen menukaarten of verzamel spulletjes in huis waarmee je kunt aankleden. Let wel: een volle tafel is een gezellige tafel, maar er moet nog wel plek over zijn om eten neer te zetten.