Tips voor het gemakkelijk optuigen van je kerstboom

Het is véél easier dan je denkt.

Eerlijk is eerlijk: het optuigen van een kerstboom is één groot drama. Dat is pas nadat je de boom eindelijk thuis hebt gekregen (lopend of bovenop de fiets, handschoenen vergeten, naar drie-hoog tillen, enzovoort). Nee, een boom van 1,5 meter zet je niet 'even' op. Dat kost toewijding en serieuze Christmas spirit. Wij helpen je een handje. Zet je kerstmuts alvast op.

1. Go big or go home, máár meet de hoogte van je plafond.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Investeer in een sterke kerstboomsoort, en verzorg hem goed. Dit scheelt je zeker zo'n 50 keer stofzuigen. Hoe dan? Dat lees je hier.

3. Spullen alvast klaar leggen voorkomt ongemak. Zoals de kerstboom naar binnen tillen, maar de standaard niet kunnen vinden.

4. Plaats de piek eerst. Geloof ons: de piek op een gedecoreerde kerstboom proberen te steken loopt vrijwel altijd uit op een regen van kerstballen (en dan baal je even dat je per se glazen in plaats van plastic ballen wilde hebben).

More From Interieur Nieuws
20 articles
Deze man fotografeerde verlaten plekken in Europa
Deze maanlamp is alles wat je nodig hebt
Van rijtjeshuis naar kasteel door Funda
Na vandaag doe je dat nooit meer.
Waarom je geen 'sorry' meer gaat zeggen voor troep
Echt, we kunnen er veel van leren.
6 dingen die mensen met een schoon huis doen

5. Berg de lichtjes goed op. Dit is een beetje mosterd na de maaltijd. Als je dit vorig jaar al had gedaan, had je nu geen ruzie met de kabels. Voor nu: blijf rustig en zet wat kerstmuziek op. Je hebt ze zo uit elkaar (hopelijk).

6. De lichtjes in de boom hangen. Dit is iets wat je vroeger aan je moeder overliet. Helaas hoort bij volwassen zijn ook zelf de lichtjes in de boom hangen. Begin met de onderkant van de boom en werk omhoog.

7. Gebruik handige stopcontacten en/of timers. Zo hoef je niet dagelijks op handen en voeten de stekker achter de boom eruit te trekken.

8. De kerstversiering. Lichies erin, nu de versiering nog. Gebruik de kleine ballen bovenin en werk zo naar beneden toe met steeds grotere versiering.