ELLE's allesomvattende inpak-guide

Want inpakken is een kunst.

Meest gelezen

We ontvangen liever cadeau's (77 procent) dan dat we ze geven.

Advertisement - Continue Reading Below

Laten we aftrappen met een paar cadeau-inpak feitjes uit een onderzoek door HEMA. Zo'n 92 procent van de bevolking verkiest kleine persoonlijke cadeau's boven dure cadeaus. Wat dan weer goed is voor de portemonnee. 72 procent van de Nederlanders ziet haar cadeau graag mooi ingepakt, wat pittig is voor de Nederlandse mannen, waarvan 57 procent aangeeft niet goed in te kunnen pakken. Over het algemeen worden er door vrouwen 14 kerstcadeaus gekocht tegenover 11 cadeaus door mannen. We ontvangen liever cadeau's (77 procent) dan dat we ze geven.

Meest gelezen

Wat leert dit ons? Vrouwen zijn vrijgeviger dan mannen. Zo'n beetje iedereen wil een mooi ingepakt cadeau, ook mannen, alleen kunnen zij dit op hun beurt dan weer niet helemaal waarmaken. Laten wij ons op de redactie nu net tot inpak-goeroe's omgetoverd hebben. In de onderstaande video's vind je gemakkelijke, snelle inpakmethodes met een twist.

Wil je het vliegtuigjes-vouwen omzetten in iets praktisch? Probeer dan deze gemakkelijke origami-inpakmethode. Ziet er meteen een stuk gezelliger uit.

In het kader van 'ik kan niet inpakken, en heb ook geen pakpapier in huis': de Japanse furoshiki-inpakmethode met een (thee)doek. Succes gegarandeerd.

Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Wel met een touwtje en wat dennen: